Haberler

İlkadım ve Üsküp Kardeş Şehir Olacak

Makedonya’nın başkenti Üsküp ile Samsun’un en büyük ilçesi İlkadım kardeş şehir olacak.

Makedonya'nın başkenti Üsküp ile Samsun'un en büyük ilçesi İlkadım kardeş şehir olacak.

İlkadım Belediyesinin katkı ve destekleri ile bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi için Samsun'a gelen Balkanlı konuklar Başkan Erdoğan Tok'a kongreye desteklerinden dolayı teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

02-03 Aralık tarihleri arasında İlkadım Belediyesi ve Samsun Mübadele Derneği işbirliği ile tertip edilen 11. Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi'ne sağlanan imkanlardan dolayı Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Enes İbrahim, Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Yanık öncülüğündeki heyet, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a verdiği destekler için teşekkür etti.

THP Genel Başkanı Enes İbrahim ziyarette yaptığı açıklamada, "Bizler ortak bir tarihi paylaşan ve yüz yıllardır kardeşliğini sürdürmeyi başarmış milletleriz. Böylesi etkinliklerde ise, kardeşliğimizi pekiştirmiş oluyoruz. Beklentimizin çok üstünde bir katılımla gerçekleşen kongremiz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un destekleriyle gerçekleşti. Bu nedenle kendisine teşekkür ederim. Bu etkinlikleri daha da artırarak iletişimimizi geliştirmek adına başkanımızın da onaylayacağını düşünerek Üsküp Belediyelerimizle İlkadım Belediyemizi kardeş belediye yapmak için çalışmalara başlayacağımızı söylemek istiyorum" dedi.

Kardeşliği pekiştiren buluşmalar

Balkan ülkelerinden gelen konukları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bu yıl 11'incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Balkan Tarihi Kongresi'ne vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi bizleri çok mutlu etti. Her yıl artan bir ilgi ile devam eden kongre için ilçemizde Balkan kardeşlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu tür etkinlikler kardeşliğimizi pekiştirmenin yanında tarihimizi daha iyi anlamamıza, uzun yılların birikimi olan kültürlerimizi tanımamıza ve gelecek nesillere aktarmamıza vesile oluyor. Bu bağlamda Makedonya'da bir belediye ile kardeş belediye olmaktan mutluluk duyacağımızı ifade ederim" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Balkan heyetine İlkadım ilçesinin sembolü 'Saat Kulesi' ve 'Divan Şiirleriyle Değerler Eğitim Seti'ni hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Tok Makedonya Samsun Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title