Haberler

İlk Transseksüel Düğünü

Ameliyatla Kadın Olan Bursa'daki Travestileri Transseksüelleri Geyleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren, Temmuz Ayında Yapılacak Olan Düğünü Öncesinde Özel Olarak Diktirdiği Gelinliğinin Provasını Yaptı.

AMELİYATLA kadın olan Bursa'daki Travestileri Transseksüelleri Geyleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren, Temmuz ayında yapılacak olan düğünü öncesinde özel olarak diktirdiği gelinliğinin provasını yaptı.

Önce ameliyatla cinsiyetini değiştirip, ardından da mahkeme kararıyla pembe nüfus kağıdını alan Öykü Evren, şimdi de düğünü için hazırlıklara başladı.

Gökkuşağı Derneği’nin kurucusu ve başkanı olan 36 yaşındaki Öykü Evren, Orhangazi İlçesi'nde imam hatip lisesine giderken, cinsel kimliği nedeniyle eğitimine ara verdi. Daha sonra Yalova Lisesi’ni dışardan bitiren, Uludağ Üniversitesi Tekstil Bölümü’nü kazanan Evren, üniversiteden de imam hatip lisesinde olduğu gibi cinselliği yüzünden ayrıldı. İzmir’de arkadaşını döven sevgilisini öldürdüğü için cezaevine giren ve hüküm giyen Evren, aldığı yeşil kartla cinsiyet değiştirme ameliyatı olmak için başvuruda bulundu.

Bu talebi kabul edilmediği için yargıda hakkını arayan Evren, 9 yıllık sevgilisinden aldığı 10 bin YTL ve annesinin bankadan çektiği 5 bin YTL kredi ile ameliyatla kadın oldu. Daha sonra mahkeme kararı ile pembe nüfus kağıdını alan Evren, Mehmet adındaki 10 yıllık sevgilisi ile nikah masasına oturmak için gün saymaya başladı.

İLK KEZ BÖYLE BİR DÜĞÜN

Bursa’da bir düğün salonunda 7.7.2007 tarihinde yapılacak olan düğün öncesi hazırlıklara hız veren Evren, yıllardır özlemini duyduğu gelinliğini ise özel olarak modacı Aysel Paşaoğlu ve Rukiye Çalışkan’a diktiriyor. Tasarımını özel olarak yaptırdığı gelinliğinin provası için moda evine gelen ve gelinlik giyen Evren duygularını şöyle anlattı:

“Gelinlik içindeyim ve çok heyecanlıyım. Bu benim ilk provam. Evliliğe hazırlanıyorum ve hiç bu kadar heyecanlanacağımı düşünmemiştim. Bu olay bana çok sıradan, çok olağan geliyordu. Evlenen kızları şimdi çok daha iyi anlıyorum. ‘Evlilikte keramet var’ diyorlar doğru. Beyazlar içinde kendimi çok saf ve temiz hissediyorum. Transseksüelim ve Bursa’da ilk defa böyle bir düğün olacağını biliyorum. Ama ben Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre artık bir kadınım. Sıradan bir kadının sahip olduğu haklara sahibim. Evlenmek benim hayalim. Yıllardır bunun mücadelesini veriyorum kendim ve arkadaşlarım için. Şimdi hayallerime kavuşuyorum.”

BELEDİYE BAŞKANINI DA DAVET EDECEK

Düğününe AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’yi de davet edeceğini belirten Öykü Evren, “Hani hoşgörüden bahsediyorlar ya, hoşgörü nasıl oluyormuş gelsinler görsünler diye onları davet edeceğim. İşte demokrasi işte eşitlik bence budur. Orda çok inançlı ve çok inançlı olmayan insanlar bir arada olacak. Bence gerçek demokrasi, laiklik ve gerçek İslamiyet budur. İnsanlar sözünün arkasında olmalılar. Eşcinsel arkadaşlara ‘fuhuş yapmasın çalışsınlar’ diyorlar, ancak onların iş imkanlarını elinden alıyorlar” diye konuştu.

‘MÜTHİŞ BİR KADIN OLMUŞ’

Modacı Aysel Paşaoğlu ise, Öykü Evren’in kendisine ilk geldiğinde önce yadırgadığını, ancak tanıdıktan sonra fikirlerinin değiştiğini söyledi. Paşaoğlu, ”Öykü’nün transeksüel olduğunu bilmiyordum ve çok şaşırdım. Böyle insanlarla tanışmadığım için yadırgıyordum. ama Öykü’yü tanıyınca fikirlerim değişti. Bugün benim diyen kadından çok daha kadın. Vücut hatları, teni ve kendi kişiliği o kadar oturmuş ki, müthiş bir kadın olmuş” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Moda

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title