Haberler

İlk olarak Tokat'ta kurulan 'Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği' başkanlığına Vali Balcı seçildi

Güncelleme:

TÜRKİYE'de sokak hayvanlarının en iyi şekilde korunmasını sağlamak amacıyla kurulan Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ilk toplantısını gerçekleştirdi.

TÜRKİYE'de sokak hayvanlarının en iyi şekilde korunmasını sağlamak amacıyla kurulan Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ilk toplantısını gerçekleştirdi. Birlik Başkanlığına seçilen Tokat Valisi Ozan Balcı, "Kurulan birlik sayesinde kanadı kırık bir güvercin, kuş, ayağı kırık bir kedi, köpek kalmayacak; insan vicdanını rahatsız eden hiçbir durum gelişmeyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'de ilk olarak Tokat'ta kurulan Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ilk meclis toplantısını yaptı. İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda divan teşekkül edilmesinin ardından Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği başkanlık ve yönetim kurulu seçimleri yapıldı. Sahipsiz hayvanların en iyi şekilde korunmasını sağlamak amacıyla kurulan birliğin başkanlığına Tokat Valisi Ozan Balcı seçildi.

Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği projesinin Türkiye'de ilk ve örnek olduğuna işaret eden Vali Balcı, "Bu birliğin kurulması çok önemli. Çünkü memleketi, milleti sevmek sadece insanı sevmekle olmaz; kurduyla, kuşuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, hayvanlarıyla sevmek gerekir.  Bundan sonra Tokat'ta sahipsiz hayvanlar konusunda bir problem olmayacak. Kanadı kırık bir leylek, güvercin kalmayacak. Bu medeniyetin gereği zaten, artık yaşadığımız yüz yılda hayvanlara sahip çıkmamız lazım. Bunlar bizim arkadaşlarımız bir anlamda, habitatın önemli bir parçası. Kurulan birlik sayesinde kanadı kırık bir güvercin, kuş, ayağı kırık bir kedi, köpek kalmayacak; insan vicdanını rahatsız eden hiçbir durum gelişmeyecek" dedi.

'200 DÖNÜM ALANA BARINAK KURULACAK'

Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ve barınağının yaklaşık 200 dönümlük bir alana kurulacağını söyleyen Vali Balcı "Organize Sanayi Bölgesinde yer bulduk. Hayvan barınağının projesini çizdiriyoruz, Türkiye'ye örnek bir proje olacak. Hayvanların ameliyatı, bakımı her şeyi orada yapılacak. Proje Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de alanında imzaladığı ilk projedir. Birliğimiz Tokatımıza, memleketimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Tokat Balcı Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title