Haberler

İlk Milli Tanksavar Füze UMTAS'ta Son Viraj

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk yerli tasarım tanksavar füzesi UMTAS'ta tasarım doğrulama aşamasına geçildi. Projenin bu yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Roketsan tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli tasarım tanksavar füzesi UMTAS'ta tasarım doğrulama aşamasına geçildi. Projede bu yıl içerisinde kalifikasyon faaliyetlerine başlanması planlanıyor.

TEST ATIŞLARINDAN BAŞARIYLA ÇIKTI

Türkiye'nin savunma sanayii firmalarından Roketsan'ın geliştirdiği Uzun Menzilli Tanksavar Sistemi (UMTAS) projesinde son aşamaya gelindi. Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Yönetim Kurulu Başkanvekili Emekli Tümgeneral Ergüder Toptaş'ın da katıldığı 2-3 Temmuz 2015 tarihinde Konya Karapınar'da yapılan test atışlarında hedefler başarıyla vuruldu.

Tasarım doğrulama aşamasına geçilen UMTAS projesinde, bu yıl içerisinde kalifikasyon faaliyetlerine başlanması planlanıyor.

8 KİLOMETRE MENZİLE KADAR ATIŞ YAPABİLİYOR

UMTAS ile 8 kilometre menzile kadar etkili atış yapılabiliyor. 2005 yılında ATAK helikopteri projesi kapsamında güdümlü füze ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla projelendirilmiş ve geliştirilmeye başlanan UMTAS, kızılötesi güdümlü füze sınıfında yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Roketsan Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (45)

APTAL KAFA:

Yine kani bozuklarin yorumlari war 13 yil oncesine kadar imf nin kapisinda mendil serip dilencilik yaptiniz alismis kudurmustan beter derlerya siz alismissiniz yalakaliga yalvarmaya bundan 13 yil oncesine kadarda almanyaya bana tank ver diye yalvariyordunuz akp yi elbette sevmezsiniz sizi yalvartmiyor akp helikopter tank gudumlu fuze insansiz hava araci gemi deniz alti yaptikca size uyku yok ya bu ulkeyi terkedin yada yunan watandasi olup yalvarmaya devam edin

51
13
yanıtYanıtla
test:

İlla tank olması gerekmiyor, sallayın 5-10 tane Amanos dağlarındaki pkk yuvalarına. Faydası var mı yok mu anlaşılır.

39
2
yanıtYanıtla
Milan Tansavar Kullanan Kürdler:

boru laa bu :))) bununla kuş bile avlanılmaz

8
26
yanıtYanıtla
chp:

Bune erbilde bir çoban bozuntusu savaştaki peşmerge için %100 yerli parçalarla uçakyapio hemde dahadün kurulan bir özerk bölge olarak bizimkiler amerikadan aldigi parçalari yabboz oynargibi birleştirip türk mali olarak bizi yiyo????????

5
23
yanıtYanıtla
Tunç:

Türk olmakla gurur duyuyorum. Helal olsun savunma sanayinde emeği geçen vatanserlere.

25
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınaeiu:

ypg ve ışid e karşı test etsek, orası bizim tatbikat alanımız ve test alanımız olsa ne güzel olur yaaaa

21
6
yanıtYanıtla
spasian k5:

su suriyeye girip pyd teroristlerinde yeni silahlarimizi deniyelim bu firsati kacirmayalim

22
3
yanıtYanıtla
kesin:

Umarim o fuzeler Kandilde denenir , nasil olsa orada yeteri kadar kobay var

17
3
yanıtYanıtla
ANTEPLİ.V:

İşte bunun gibi silahlar füzeler Türkiyenin elini güçlendirecek özelikle orta ve uzun menzilli füzeler yerli yazılım olarak elde edilmeli

14
3
yanıtYanıtla
KitzbühelMobil-IOS:

Insaalah bu füzelerin biri hdp milletvekillerini öldürür

11
5
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title