Haberler

Gelenek Bozulmadı! Ramazan'ın İlk İftarında Vatandaşlar Oruç Baba'ya Akın Etti

Güncelleme:

Her Ramazan olduğu gibi, bu Ramazan'ın ilk gününde de vatandaşlar oruç açmak için Oruç Baba Türbesi'ne akın etti.

Fatih'te bulunan Oruç Baba Türbesi'nde ilk iftarlarını yapmak isteyen vatandaşlar, akşam saatlerine doğru toplanmaya başladı. İftar vakti yaklaştıkça türbeye çıkan bütün yollarda uzun kuyruklar oluştu.

BİRLİKTE ORUÇ AÇILDI, DUALAR EDİLDİ

Bu yılki Ramazan ayının ilk orucunu Oruç Baba Türbesi'nde açmak isteyen vatandaşlar her Ramazan ayının birinci gününde olduğu gibi türbeye akın etti. İftar vakti yaklaştıkça türbeye çıkan hemen hemen tüm yollarda uzun kuyruklar oluştu. Bazı vatandaşlar birbirlerine sirke ve çay şekeri dağıtırken, bazı vatandaşlar da türbede dua ederek dileklerde bulundu.

CÜZDAN VE ANAHTARLARI TÜRBYE SÜRDÜLER

Demir parmaklıklarla çevrili Oruç Baba Türbesinin içinde bekleyen görevliler aldıkları cüzdan, anahtar gibi eşyaları türbeye sürdü. Türbe etrafını ve bahçesini doldurup sokağa taşan vatandaşlar, buldukları yere bezler sererek yer sofraları oluşturdu. Ezanın okunmasıyla birlikte de vatandaşlar Oruç Baba'nın yaptığı gibi sirke ve ekmek ile yanlarında getirdikleri yiyeceklerle oruçlarını açtılar.

"KIZIM BEBEK İSTİYORDU, ONUN İÇİN BEŞİK YAPTIM"

Oruç Baba Türbesine Osmaniye'den gelen bir kadın, "Kızım bebek çok istiyordu, onun için beşik yaptım. İnşallah hayırlısıyla, önce Allah'tan sonra vesile olarakta Oruç Baba'dan dileyerek hayırlı bir evlat nasip etmesini diledik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dini Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title