Haberler

İlk Hacı Kafilesi Kutsal Topraklara Uğurlandı

Hacı Adaylarından Oluşan İlk Kafile, Kutsal Topraklara Uğurlandı

Hacı adaylarından oluşan ilk kafile, kutsal topraklara uğurlandı. İlk kafilenin gidişi dolayısıyla Esenboğa Havalimanı'nda bir tören düzenlendi. Tören, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, törende yaptığı konuşmada, ilk kafileyi uğurlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Hacıların ve umrecilerin 'Allah'ın elçileri' olduğunu ifade eden Karaman, 'Sizler de ülkemizi temsilen kutsal topraklara giden Allah'ın elçilerisiniz. Ülkemizin huzuru, selameti ve bekası için dualarınızı eksik etmeyin' dedi. Hacı adaylarının kutsal topraklarda geçirdikleri günleri iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Karaman, 'İbadetlerinizi, tavaflarınızı yapın, güzel havayı tenessüf edin' diye konuştu.

Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed el-Hüseyni de, hükümetlerinin, hac ibadetinin kolay ve rahat yerine getirilmesi için tüm önlemleri aldığını ifade etti. Hacı adaylarının, ibadetlerini yapıp tüm günahlarından sıyrılarak Türkiye'ye geri dönmelerini dileyen el-Hüseyni, 'Allah yolunuzu açık, ibadetinizi kabul eylesin' dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Başkanı Seyfettin Ersoy da 'Allah'ın güzide yolcularını' uğurlamak için havaalanına geldiklerini söyledi. Yurt genelinde bugün 15 kafilenin kutsal topraklara hareket ettiğini belirten Ersoy, hacı adaylarının öncelikle Medine'ye gideceğini, burada 8 gün kaldıktan sonra Mekke'ye geçeceğini anlattı.

'Hepinize Cenab-ı Allah sağlıklı bir ziyaret ve makbul bir hac ibadeti elde etmeyi nasip eylesin' diyen Ersoy, hatır kırmadan, gönül incitmeden, ayrıntılara takılmadan ibadetlerini yerine getirmelerini istedi. Konuşmaların ardından, Yenimahalle İlçe Müftüsü Eyüp Demir, hacı adaylarının ibadetlerinin kabulü için dua etti. (EAY-YIL) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title