Haberler

İlk Ders Zilini Vali Çaldı...

Antalya'da yeni eğitim öğretim yılı yapılan törenle açıldı.

Antalya'da yeni eğitim öğretim yılı yapılan törenle açıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törene, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, daha sonra Duraliler İlk ve Orta Öğretim Okulu'nda devam etti. Okul alanında devam eden açılış törenine ise, Antalya AK Parti Milletvekili Gökçen Enç, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Kepez Kaymakamı Savaş Tunca, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye'de yaklaşık 16 milyon öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına başladığını belirtti. Türkiye'nin eğitimdeki nüfusunun birçok ülkenin nüfusundan daha çok olduğunun altını çizen Vali Öztürk, "Eğitime çok büyük kaynaklar harcanıyor. Bunu da hak ediyor. Eğitimde insanlarımız sadece birbirleriyle değil, dünya ile yarışıyor. Antalya, eğitimde büyük bir mesafe kat etmiştir. Daha iyisini yapmamız gerekiyor" dedi. Vali Sebahattin Öztürk, 4+4+4 eğitim öğretim yasası çerçevesinde hedeflerinin tekli eğitim ve sınıflarda 30'un altında öğrencinin yer alması olduğuna dikkat çekerek, hayırsever vatandaşların eğitime son 10 yılda 3 bin 500'ün üzerinde derslik hediye ettiğini vurguladı.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, yeni eğitim öğretim yılına daha başlamanın coşkusunu yaşadıklarını ifade etti. Gülay, "Bugün ilimiz genelinde 1393 okulda 25 bin civarında öğretmen ve 430 bin öğrencimizle yeni öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Hayırlı olsun. 2003 yılında 8453 olan derslik sayımız son 10 yılda, yüzde 77'lik artışla 2013 yılı itibariyle 14 bin 850'ye ulaştı. Buna paralel olarak ilimiz genelinde her yıl artan bir ivmeyle devam eden, akademik başarımızda kamuoyunun malumudur. 2006 yılında ÖSYM verilerine göre 39'uncu sırada olan ilimiz son 5 yılda, Türkiye genelinde ilk 10 şehir arasında yerini almıştır. Müdürlüğümüzce sürdürülen Türkiye'nin tek tescilli eğitim projesi olan, ilköğretim ve lise başarısı artırma projesi İLBANK başta olmak üzere ilimizin başarı vizyonunu arttıran projelerimizin Türkiye genelinde kazandığı dereceler Antalya'nın gururu olmuştur. Hep ileriyi düşüneceğiz. Mevcut durumla yetinmeyeceğiz. Sadece akademik başarının yüksek seviyede seyri bizi memnun etmemektedir. Görevimiz öğrencilerimizi, çocuklarımızı en iyi seviyeye getirmektir. TÜİK verilerine göre ilimiz yüzde 98.30'luk okuma oranında Türkiye birincisi olmuştur. Bununla birlikte öğrencilerimizin kitap okuması bizim için önem arz etmektedir. Bugün yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı ile 19 okulumuz, 269 derslik, 2 öğrenci pansiyonu, bir spor salonu, bir halk eğitim merkezimiz daha hizmete girmiştir" dedi.

Antalya Ak Parti Milletvekili Gökçen Enç ise Atatürk7ün bir sözünü hatırlatarak, "Atatürk, 'Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demişti. Gerçekten de öğretmenliğiniz bugünün önemini belirtiyor. Bugün bu okulun açılışında burada bulunmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Yeni eğitim öğretim yılı herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kepez İlçe Kaymakamı Savaş Tunca, "Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenci ve öğretmenleri kutlarken, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, "Yeni eğitim ve öğretim yılının öncelikle bütün öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Geleceğimizin inşası olan bu gençleri en iyi şekilde ve geleceğimize kazandırmalıyız. Bu görev hepimize düşmektedir. Duraliler Mahallesi'ne böyle güzel bir okul kazandırdığımız için gerçekten çok mutluyuz. Yeni eğitim yılında her şey herkesin gönlüce olmasını diliyorum" dedi.

Açılış konuşmaların ardından Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ve protokol üyeleri tarafından Duraliler İlk ve Orta Öğretim Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Vali Öztürk, ilk ders zilini çaldıktan sonra sınıfları gezerek öğrencilere hediyeler verdi.

KÜTÜPHANE DE AÇILDI

Açılışı yapılan okulda, ayrıca 6 yıl önce evde yaşadığı bir kaza sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki Kahraman Demir adına ailesi tarafından yaptırılan kütüphane de açıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sebahattin Öztürk Osman Nuri Gülay Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title