Haberler

    Ilısu Barajı ve Hes Ülke Ekonomisine 1.5 Milyar Lira Katkı Sağlayacak

    DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Ilısu Barajı ve HES'in ürettiği enerji ile ülke ekonomisine senelik bazda 1.5 milyar lira katkı sağlayacağını belirtti.

    DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Ilısu Barajı ve HES'in ürettiği enerji ile ülke ekonomisine senelik bazda 1.5 milyar lira katkı sağlayacağını belirtti.

    Ilısu Barajı ve HES'in ürettiği enerji ile ülke ekonomisine senelik bazda 1.5 milyar lira katkı sağlayacağına işaret eden Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Mardin ve Şırnak il sınırları arasında Dicle Nehri üstüne kurulan ve inşasında birçok defa saldırılara mağruz kalan Ilısu Barajı ve HES'in Haziran ayında faaliyet göstermeye başlayacağını dile getirdi. Acu, HES'in üreteceği elektrik enerjisiyle ülke ekonomisine her sene 1.5 milyar liralık katkı sağlayacağını belirterek, Ilısu Barajı'nın Türkiye'nin ikinci büyük barajı olacağına dikkat çekti.

    Muhabirlere yapmış olduğu açıklamalarda DSİ Genel Müdürü Acu, Ilısu Barajı'nın 24 milyon metreküp dolgu hacmine sahip olduğunu vurgulayarak, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu hacmiyle dünyada ilk olduğunu ifade etti. Ilısu Barajı'nın kurulu güç yönünden Türkiye'nin 4'üncü büyük barajı olduğunu dile getiren Acu, ön yüzü beton dolgu barajın 24 milyon metreküp dolgu hacmi olduğuna işaret ederek, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu hacmiyle dünyada birinci olduğunu anlattı.

    Temelinden 135 metre yükseklikteki Ilısu Barajı ve HES'te 6 türbin bulunduğunu belirten Acu, barajın kurulu gücünün bin 200 megawatt, senelik enerji üretiminin ise 4 milyar 120 milyon kilowatt saat olduğunu bildirdi. Ilısu Barajı ve HES'in ürettiği enerji ile ülke ekonomisine her sene 1.5 milyar lira katkı sağlayacağını belirten Acu, 6 türbinden her birinin 200 megawat üretim gerçekleştirdiğime işaret ederek, bu türbinlerin toplam bin 200 megawat üretim yapacağını aktardı. Bu sayede senelik bazda 1.5 milyar lira gelir artışı sağlanacağına dikkat çeken Acu, 4 milyar 120 milyon kilovatsaat enerji üretileceğini vurguladı.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title