Haberler

İlişkilerimizi Korumak İstiyoruz

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 'İsrail'le İlişkilerimize Önem Veriyoruz ve İlişkilerimizi Korumak İstiyoruz' Dedi

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''İsrail'le ilişkilerimize önem veriyoruz ve ilişkilerimizi korumak istiyoruz'' dedi

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, AB ile ilgili konularda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, geçen haftadan bu yana yaptığı temaslarla ilgili Kurul'a bilgi sunduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dünya Ekonomik Forumu toplantıları dolayısıyla Davos'ta bulunan bakanların temasları hakkında da Kurul'a bilgi verdiğini ifade eden Bakan Çiçek, ''Bakanlar, muhataplarıyla görüşmeler yapmıştı. Davos deyince tartışma gündeme geldi, ama onun dışında birçok bakanla ve başbakanla ülkemizi ilgilendiren konularda görüşmeler yapılmıştır. Bunlar ilgili Bakanlar Kurulu'nda değerlendirildi'' dedi.

Bunun dışında, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Başbakan Erdoğan arasında yaşanan gerginliğin ardından yaşananların da gündeme geldiğini belirten Çiçek, şöyle konuştu:

''Bunun dışında hepimizin bildiği yaşanan gelişmelerle ilgili bizim kanaatimiz şu; Türkiye İsrail ile ikili ilişkilerine özel önem vermektedir ve bu ülkeyle ilişkilerimizi biz korumak istiyoruz. Çünkü bu konularla ilgili birçok el altından, yanlış, asılsız, alakası olmayan iç kaynaklı, dış kaynaklı değerlendirmeler yapılıyor. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin bu konudaki kanaatini, yapılan bunca açıklamaya, hem Başbakanımız'ın, hem Benim, hem Dışişleri Bakanımız'ın muhtelif vesilelerle yaptığı açıklamalara rağmen zaman zaman yanlış değerlendirmeler yapılabiliyor, içeriden ve dışarıdan...

Onun için tekrar ifade etmek istiyoruz ki biz İsrail ile ilişkilerimize önem veriyoruz ve bu ülkeyle ilişkilerimizi korumak istiyoruz. Son tartışmalarımıza ilişkin gereken açıklamalar yapılmıştır, artık biz geleceğe bakıyoruz.

Türkiye, İsrail'i ve İsrail halkını hedef almamaktadır. Sayın Başbakan bu hususu Davos'ta bir kez daha vurgulamıştır. Bilindiği üzere İsrail Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakanımız'ı aramış ve bu görüşmede yanlış anlamalara mahal verilmemesi yönündeki karşılıklı anlayış teyit edilmiştir.

Bu konulara yaklaşımımız meselenin boyutlarıyla, ülkemizin bölgesel ve küresel konumu çerçevesinde şekillendirilmektedir. Filistin halkının demokratik tercihini göz ardı etmenin ve Hamas'ı dışlanmanın doğru bir hareket tarzı olmayacağını düşünmekteyiz. Esasen bu görüşte yalnız olmadığımızı, bu ihtilafla ilgili zaman zaman devreye girmiş ve sorumluluk taşımış Başbakanlık düzeyinde insanların da aynı kanaatte olduğunu biliyoruz.''

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title