Haberler

İlik Nakli Olan Zeynep Artık Koşup Oynuyor

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde yaşayan ve 2005 yılında lösemi hastası olduğu için ilik nakli yapılması gereken 9 yaşındaki Zeynep Kaçar'ın hayatını, dramını anlatan bir haber ve haber sonrası aileye verilen destek değiştirdi.

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde yaşayan ve 2005 yılında lösemi hastası olduğu için ilik nakli yapılması gereken 9 yaşındaki Zeynep Kaçar'ın hayatını, dramını anlatan bir haber ve haber sonrası aileye verilen destek değiştirdi. Daha önce hasta olduğu için arkadaşları gibi koşyup oynamayan Zeynep, yapılan destekler ve Antalya'da yapılan ilik nakli ile sağlığına kavuştu.

Eğitimine devam eden ve şimdi 3'üncü sınıfa giden Zeynep Kaçar ve artık arkadaşları ile koşup oyun oynayabiliyor. Baba Metin Kaçar, kızı Zeynep'in ilik nakli olduktan sonra sağlığına kavuştuğunu ve arkadaşları ile rahat oynadığını belirtirek, 4-5 ayda bir kontrole götürdüğünü söyledi.  Ergani İlçesi'nde yaşayan Safinaz-Metin Kaçar çiftinin ilkokul birinci sınıfa giden lösemi hastası kızları 8 yaşındaki Zeynep Kaçar, 2015 yılı Mayıs ayında ilik bulunmasına rağmen ailenin tedavi masraflarını karşılayamaması nedeniyle okula düzenli gidemedi. Öğretmeni Arzu Zengin, Zeynep'in durumunu sosyal medyada paylaşması ve olayın DHA tarafından yazılı ve görsel basına taşınması üzerine aileye destek çığ gibi büyüdü. Ailenin bankada açtığı ve Ergani Kaymakamlığı'nın da internet sitesinde duyurduğu banka hesabına 2 gün içerisinde Zeynep için 98 bin lira yatırılmış, aileye yardım için Diyarbakır, Antalya Büyükşehir Belediyeleri ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de destek olmuştu. Aileye verilen destekler ile Zeynep'in ameliyatı 2005 yılının Mayıs ayı sonlarında Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Onkoloji Servisinde yapılarak kendisine Almanya'da bulunan ilik nakledildi. Nakil işleminden sonra uzun süre Antalya'dan kalan Kaçar ailesi daha sonra Ergani ilçesine döndü.

Gerçekleştirilen ilik nakli sayesinde yeniden sağlığına kavuşan ve arkadaşları ile koşup oyunlar oynayan Zeynep Kaçar eğitimine şimdi Cahit Sıtkı Tarancı ilköğretim okulunda 3'üncü sınıfta devam ediyor. Nakilden önce hasta olduğu için okula düzenli gedemeyen ve arkadaşları ile oyun oynayamayan Zeynep, şimdi hem okuluna devam edip hem arkadaşları ile oyunlar oynarken, kenhdisini yeniden hayata bağlayan hayırseverlere teşekkür etti. Baba Metin Kaçar, kızı Zeynep'in ilik nakli olduktan sonra sağlığına kavuştuğunu ve arkadaşları ile oyunlar oynayarak eğitimine devam ettiğini belirtirek, Zeynep'i 4-5 ayda bir kontrole götürüyorum. Kızımın eğitimi için eski işim olan inşaatlarda çalışıyorum, kızımın sağlığı benim için her şeyden önemlidirdedi. - Ergani

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Antalya Ergani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title