Haberler

İlhan Selçuk İzmir’de Anıldı

İlhan Selçuk'un bazı köşe yazılarının okunduğu geceye İzmir Büyükşehir Belediyesi Folk Brass topluluğu da müzikleriyle renk kattı.

Türk basın ve düşünce tarihinin önemli isimlerinden, Cumhuriyet Gazetesi'nin baş yazarı ve İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, ölümünün birinci yıldönümünde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Gazetesi işbirliği ile anıldı. Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya, Ümit Zileli ve Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık ile Tarık Akan, Rutkay Aziz, Muzaffer İzgü, Hidayet Karakuş gibi sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri ve İlhan Selçuk'un dostları katıldı.

Selçuk'un hayatının, düşüncelerinin ve köşe yazılarının aktarıldığı sinevizyon gösterisinin ardından söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İlhan Selçuk ile ilgili iki anısını paylaştı. İlhan Selçuk'un kendi kuşağını etkileyen önemli aydınlardan biri olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, insanlara birçok sıfatlar yüklendiğini ancak 'ağabey' sıfatının en çok yakıştığı kişinin İlhan Selçuk olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, her zaman düşünceleri, dik duruşu ve kendinde ödün vermeyen tavrıyla Selçuk'un gerçek bir aydınlanma emekçisi olduğunu ifade ederek, kendisinin Türk aydınlanma ve Cumhuriyet tarihinde her zaman ayrıcalıklı yerini alacağını söyledi.

Serdar Kızık, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Muzaffer İzgü, Hikmet Çetinkaya ve Ümit Zileli ile birlikte, İlhan Selçuk'un yakın dostu Alparslan Berktay da anı ve düşüncelerini dinleyicilerle paylaştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title