Haberler

"İleri Teknoloji Ürünü Çeliklerin Otomotiv Endüstrisinde Uygulamaları ve Geleceği" Konferansı... -Tübitak Mam Uzmanı Dr. Zeytin: "Otomobillerin Ağırlığının Artması, Hem Yakıt Tüketimini Artırıyor Hem Egzoz Nedeniyle Çevre Kirliliğine Neden Oluyor Hem D

Tübitak Marmara Araştırma Merkezi (Mam) Malzeme Enstitüsü Uzmanı Dr. Havva Kazdal Zeytin, "Otomobillerin Ağırlığının Artması, Hem Yakıt Tüketimini Artırıyor Hem Egzoz Nedeniyle Çevre Kirliliğine Neden Oluyor Hem de Can Güvenliğini Tehlikeye Sokuyor. Yüksek Teknoloji Ürünü Çelik Üretimi, Tüm Bu Olumsuzlukları Ortadan Kaldırıyor" Dedi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Malzeme Enstitüsü Uzmanı Dr. Havva Kazdal Zeytin, ''Otomobillerin ağırlığının artması, hem yakıt tüketimini artırıyor hem egzoz nedeniyle çevre kirliliğine neden oluyor hem de can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Yüksek teknoloji ürünü çelik üretimi, tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırıyor'' dedi.

Zeytin, TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü tarafından düzenlenen ''İleri teknoloji ürünü çeliklerin otomotiv endüstrisinde uygulamaları ve geleceği'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, otomotiv endüstrisinde çelik kullanımının ''en önemli itici güç'' durumunda olduğunu söyledi.

Otomotiv sektöründeki gelişmelerin, yakıt tüketimini azaltmak ve emisyonları düşürmek üzerine yoğunlaştığını, hafif araçların, yakıt tüketimini azaltmada önemli bir üstünlük sağladığını ifade eden Zeytin, ''Araçların ağırlığını azaltacak dayanıklı çeliklerin üretimi otomotiv endüstrisi için çok önemlidir. Otomobillerin ağırlığının artması hem yakıt tüketimini arttırıyor, hem egzoz nedeniyle çevre kirliliğine neden oluyor hem de can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Yüksek teknoloji ürünü çelik üretimi, tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırıyor'' diye konuştu.

Zeytin, Türkiye'de yerli otomobil üretiminin olmaması nedeniyle yüksek teknoloji ürünü çelik üretiminin yok denecek kadar az olduğunu, Avrupa ülkelerinde ise lüks otomobillerde yüzde 40-60 oranında kullanıldığını dile getirdi.

TÜBİTAK MAM Malzeme Enstitüsü olarak Devlet Planlama Teşkilatı için bir yıldır ''Çift Fazlı Çeliklerin Geliştirilmesi' adlı bir proje yürüttüklerini belirten Zeytin, projenin otomotiv endüstrisine yönelik olduğunu ve 2007 yılında tamamlandığında elde edilen bulguların otomotiv sanayisine aktarılacağını sözlerine ekledi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Konferans Salonundaki konferansı, başta otomotiv olmak üzere değişik sektörlerden sanayiciler ilgiyle izledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title