Haberler

İlçenin içme suyunu besleyen göletlerde sular çekilmeye başladıEflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul: " 6 aydır yağış alamadık ve tedirgin...

Güncelleme:

- İlçenin içme suyunu besleyen göletlerde sular çekilmeye başladı Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul: " 6 aydır yağış alamadık ve tedirgin olmaya başladı Karabük'ün Eflani ilçesinin içme suyunu karşılayan Ortakçı göleti kurak geçen son günlerde suyu 20 metre çekildi.

- İlçenin içme suyunu besleyen göletlerde sular çekilmeye başladı

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul:

" 6 aydır yağış alamadık ve tedirgin olmaya başladı

KARABÜK - Karabük'ün Eflani ilçesinin içme suyunu karşılayan Ortakçı göleti kurak geçen son günlerde suyu 20 metre çekildi.

Tüm Türkiye'yi etkisi altına alan kuraklık nedeniyle Karabük'ün en çok yağış alan Eflani ilçesinde 6 aydır yağış olmaması sonucu ilçede bulunan göletlerde sular çekilmeye başladı.

İlçenin büyük oranda içme suyunu karşılayan Ortakçı Göletinde suyun 20 metre çekilmesi ilçede tedirginliğe yol açarken, Belediye ise önlemlerini arttırdı.

Haziran ayından bu tarafa ilçenin yağış almadığını söyleyen Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, tedirgin olduklarını belirtti.

Karabük'ün normalde yoğun yağış alan bir ilçesi olmalarına rağmen hiç yağış alamadıklarını ifade eden Başkan Ertuğrul, " İlçemizde yüksek dağlar olmadığı için yazın sadece bu göletlerden ihtiyaç duyuyoruz. Tedirgin olmaya başladık. Göletlerde çekilme böyle devam ederse kuraklıkla karşı karşıya kalacağız. Bunla ilgili ciddi önlemler almaya başladık. İlçede su borularında kaçaklar mevcuttu ve bunların peşine düşerek 2 aydır tamirini yapıp su sarfiyatını en aza düşürüyoruz. İlçemizde günlük bin ton civarında su sarfiyeti varken bunu şuan 400'e kadar düşürdük, hedefimiz ise 250 ton'a kadar düşürmek. Bir diğer önlemimiz ise Bostancılar göletinde atıl vaziyette 30 yıl önce kurulmuş bir atıl vaziyette arıtma tesisimiz vardı. Burayı yenileyerek ikinci bir su kaynağı yapmak için uğraşıyoruz" dedi.

Ertuğrul, küresel ısınmadan kaynaklanan kuraklık ve buna bağlı çekilmenin söz konusu olduğunu da sözlerine ekleyerek, " unun yanında bilinçsiz su kullanımı ve aşırı sarfiyet söz konusu. Bunlarda bir ilahi ikaz diye düşünüyorum ve ders çıkararak elimizdeki kıt kaynakları verimli kullanmak durumundayız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karabük Türkiye Eflani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title