Haberler

İlçede İlk Uzman Doktor Sevinci

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne 3 Yıl Aradan Sonra İlk Kez 3 Uzman Doktor Ataması Yapıldı. Genel Cerrahi Uzmanı Sonay Kıvrakdağ, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Amine Aktar İlçede Görevine Başlarken, Raporlu Olduğu Belirtilen Dahiliye Uzmanı Aslı Beslek'in 20 Gün Sonra Görevine Başlayacağı Belirtildi. Beytüşşebap Devlet Hastanesi Müdürü Ziya Dursun, Uzman Doktorların Atanması İlçede Bayram...

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne 3 yıl aradan sonra ilk kez 3 uzman doktor ataması yapıldı. Genel Cerrahi Uzmanı Sonay Kıvrakdağ, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Amine Aktar ilçede görevine başlarken, raporlu olduğu belirtilen Dahiliye Uzmanı Aslı Beslek'in 20 gün sonra görevine başlayacağı belirtildi. Beytüşşebap Devlet Hastanesi Müdürü Ziya Dursun, uzman doktorların atanması ilçede bayram sevinci yaşandığını söyledi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 3 yıl aradan sonra 3 uzman doktor ataması yapılması sevinçle karşılandı. Bugün kadar hastalarının yüzde 80'ini Şırnak'a sevk edilen Beytüşşebap'ta teknik eksikliklerden nedeniye ameliyatlar gerçekleştirilemiyordu. Hastane Müdürü Ziya Dursun, maddi sıkıntılar yaşadıklarını ve bu nedenle teknik eksikleri gideremediklerini söyledi. Üç uzman doktor atanmasıyla sağlık sorunun azaldığını belirten Dursun, "Önümüzdeki hafta içinde ameliyathane hizmete girecek. Teknik sıkıntılarımız giderildiğinde halkımıza daha iyi hizmet vereceğiz" dedi.

Beytüşşebap'a atanan Genel Cerrah Uzmanı Sonay Kıvrakdağ, hastanede şu anda acil ve poliklinik hizmetlere verdiklerini belirterek, "Kısa süre sonda fıtık, safra kesesi ameliyatlarınıda gerçekleştireceğiz. Vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyoruz. Koruyucu hekimlik hizmetlerine önem verdik ve bununla da ilgili çalışmalarımız devam ediyor dedi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Amine Aktar, polikliniğe başvuran hasta sayısının yüzde 60'ının çocuklar oluşturduğunu söyledi. Aktar, günde 50 hasta polikliniğe başvuruyor. Çocuklarda özellikle bronşit, cilt hastalıkları, parazitel enfeksiyonlar ve özellikle beslenme bozukluklarına bağlı büyüme gelişme geriliği oldukça fazla görülüyor" dedi.

(RB-FA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title