Haberler

İlçede Beyin Cerrahı Olmayınca, Bursa'ya Sevk Edilen Küçük Asiye Kurtarılamadı

Bursa'nın Orhangazi İlçesinde Balkondan Düşen 2.5 Yaşındaki Asiye, İlçede Beyin Cerrahı Olmadığı İçin Bursa'daki Hastaneye Sevk Edilince Hayatını Kaybetti. İl Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri ve Asiye'nin Ailesi, Medyada Yer Alan 1 Saat Sonra Bursa'daki Hastaneye Sevk Edildiği Yönündeki Haberleri Yalanlarken, "15 Dakikalık Araştırmanın Ardından Boş Yer Bulunan Çekirge Devlet Hastanesi'ne Sevk Edile...

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde balkondan düşen 2.5 yaşındaki Asiye, ilçede beyin cerrahı olmadığı için Bursa'daki hastaneye sevk edilince hayatını kaybetti. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve Asiye'nin ailesi, medyada yer alan 1 saat sonra Bursa'daki hastaneye sevk edildiği yönündeki haberleri yalanlarken, "15 dakikalık araştırmanın ardından boş yer bulunan Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edilen minik kız kurtarılamadı" dedi. Medyada yer alan haberlerin ardından 112 Acil Komuta Merkezi'nin bütün telefon ve telsiz kayıtlarının incelendiği açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, Arapzade Mahallesi'nde oturan Semiha- Recep Özer çiftinin 4 çocuğunun en küçüğü olan Asiye Beyza Özer, annesi mutfakta yemek yaparken 3.kattaki evlerinin balkonundan düştü. Annesi tarafından Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük kızın acil serviste ilk müdahalesi yapıldı. Doktorlar ilk müdahaleyi yaptıkları Asiye Beyza'yı Orhangazi'de beyin cerrahı bulunmadığı için Bursa'ya sevk etti. Hastane yöneticilerinin talebiyle 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi, Asiye Beyza'yı Bursa'da sevk edecekleri hastaneyi araştırmaya başladı.

112 Komuta Kontrol Merkezi'nden canlı olarak anlık bilgilerin alındığı hastanelerden Çekirge Devlet Hastanesi'nde yer olduğu belirlendi. Bunun üzerine 15-20 dakika içerisinde küçük kız, Bursa'ya sevk edildi. Ancak yapılan müdahaleye rağmen küçük kız kurtarılamadı.

Asiye Beyza'nın babası Recep Özer, haberi aldıktan sonra hemen hastaneye geldiğini belirterek, "15-20 dakika içinde Bursa'ya gönderdiler. Bu esnada da müdahale ediyorlardı. Sorun Orhangazi'de beyin cerrahının bulunmamasından kaynaklanıyor. Ben kimseden şikayetçi değilim. Tek isteğim uzman doktorun Orhangazi'de de olması. Kızım öldü, başka Beyza'lar ölmesin" dedi.

Anne Semiha Özer'in de kızının ölümünden sonra sürekli sinir krizleri geçirdiği ve uyuşturucu iğnelerle ayakta durmaya çalıştığı öğrenildi. Öte yandan haberlerin medyada yer almasının ardından Sağlık Bakanlığı'nın talebiyle Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün araştırma başlattığı, 112 Acil Komuta Merkezi'ndeki telsiz ve telefon kayıtlarının incelendiği bildirildi.

(OA-İHS-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title