Haberler

İlçe Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Yapıldı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 2018-2019 sezonu öncesi ilçede oynanacak spor karşılaşmalarında kurumlar tarafından alınacak tedbirlerin görüşüldüğü İlçe Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantıda ilk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğünce 6222 sayılı kanunun gerektirdiği yükümlülük ve sorumluluklar hakkında kurul üyelerine bilgilendirme yapıldı. İlçe Şehir Stadyumu ve Yeşilkent Mahallesinde bulunan sentetik sahada olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan açık veya kapalı spor tesislerinin genel olarak fiziki yönden incelenerek ilgili kurumlar tarafından eksikliklerinin giderilmesi ve kullanılır hale getirilmesinin görüşüldüğü toplantıda saha içi ve dışında da tüm eksikliklerin ve güvenlik açıklıklarına yönelik çalışma yapılmasının gerekildiği kaydedildi. Kaymakam Hasan Yaman, bu konuda bir komisyon oluşturulmasını ve sahaların fiziki şartlarıyla alakalı bir çalışma yapılmasını isterken komisyonun raporuna göre bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

Bölgesel Amatör Lig müsabakalarının ve güvenlik açısından riskli maçların İlçe Şehir Stadında oynanması yönünde de görüşlerin bildirildiği toplantıda kulüp yöneticileri arasından belirlenecek olan taraftar temsilcisi sayısının en az 3 kişiden oluşması kararlaştırıldı. Bu temsilcilerden en az bir tanesinin müsabaka öncesinde gelerek karşılaşma sonuna kadar alanda bulunması, Müsabaka Güvenlik Amiri ve güvenlik kuvvetleri ile irtibat sağlayarak görevli olduğu alanda taraftar grubunun yanında hazır bulunması da kararlaştırıldı.

Başta okullar arası turnuvalar olmak üzere resmi kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenecek turnuva gibi karşılaşmalarda taraftar ve sporcuları temsilen kurum yetkililerinin hazır bulundurulması da kararlaştırılırken ilçe merkezinde yapılacak müsabakaların, en az beş iş günü öncesinden Spor İlçe Müdürlüğünce ilgili kurumlara bildirilmesi istendi.

Kurul üyelerinin talep ve önerileri dinlenerek ilgili kurumlarca gerekli notlar alındı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Bozüyük Bilecik Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title