Haberler

İlaçta 7 Günlük Tedavi Dozu Uygulaması

Aynı Eşdeğer Gruptaki İlaçların Piyasadaki 7 Günlük Ambalaj Formlarından Birinin Bir Kutu Olarak Verilmesi Uygulamasına 1 Ocak'ta Geçilmesine Rağmen, Firmalarca Henüz Bu Formda İlaç Piyasaya Sürülmedi.

Aynı eşdeğer gruptaki ilaçların piyasadaki 7 günlük ambalaj formlarından birinin bir kutu olarak verilmesi uygulamasına 1 Ocak'ta geçilmesine rağmen, firmalarca henüz bu formda ilaç piyasaya sürülmedi.

İlaç firmalarıyla irtibata geçen Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, gelecek hafta piyasaya sürülmesi beklenen ürünlerin dağıtım bilgilerinin eczanelere verileceğini bildirdi.

2006 Yılı Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'nde, aynı eşdeğer gruptaki ilaçların piyasadaki 7 günlük ambalaj formlarından bir tanesinin bir kutu olarak verilmesi uygulamasına geçen yılın Ekim ayı başında geçilmesi öngörülmüş, ancak ilaç sanayinin düzenlemeye uyum sağlayarak hazırlanabilmesi ve provizyon sistemlerinin adaptasyonu için yürürlük tarihi 1 Ocak'a ertelenmişti.

Bakanlık yetkilileri ilaç firmalarınca, önümüzdeki hafta içinde küçük ambalajlı ürünlerin dağıtımının yapılacağının ifade edildiğini bildirdi.

Öte yandan, uygulama ilk etapta sadece antienflamatuar (iltihabi reaksiyonu önleyen) ve antiromatizmal ağrı kesici ilaçların ambalajlarının küçültülmesini kapsıyor.

Yetkililer, bunları sürekli kullanmak zorunda olan hastaların ilgili doktor raporuyla küçük ambalajlı yerine 30 günlük tedavi dozu içeren ilaçları alabileceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title