Haberler

İlaç Üreticilerinden Bilim-teknoloji Bakanlığına Destek

36 Araştırmacı İlaç Firmasını Çatısı Altında Toplayan Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (Aifd) Yeni Hükümette Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Kurulmasını Memnuniyetle Karşıladıklarını Açıkladı.

İlaç üreticileri yeni hükümette Bilim ve Teknoloji Bakanlığı kurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

36 araştırmacı ilaç firmasını çatısı altında toplayan Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Genel Sekreteri Engin Güner, "Türkiye'nin ilaç araştırmaları yatırımlarında ve yenilikçilikte küresel rekabet gücünü artırabilmesi için uzun vadeli stratejilere sahip olması gerekiyor. Bu nedenle yeni bakanlık fikrini son derece olumlu bir adım olarak görüyoruz. AİFD olarak elimizden gelen bütün desteği Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'na sunmaya hazırız" dedi.

Türkiye'nin araştırma ve geliştirme çalışmalarında kat etmesi gereken önemli bir mesafe olduğunu söyleyen Güner, "Biyo-teknolojinin, yenilikçi ve daha etkili ilaçların üretiminde yeni ufuklar açtığı bir dönemde, Türk ilaç sektörünün kayda değer bir Ar–Ge kapasitesine bile sahip olmaması üzücüdür" görüşünü dile getirdi.

Güner dünya ilaç sektöründe Ar-Ge çalışmalarına yüklü bütçeler ve büyük kaynaklar ayrıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Önümüzdeki dönemde araştırmacı ilaç firmaları yeni ilaçlar geliştirmek için küresel düzeyde 60 milyar dolardan fazla yatırım yapacaklar. Ülkemizin küresel araştırma bütçesinden alacağı çok küçük bir pay bile, sektörün gelişimini hızlandıracaktır. Bu bütçeden alınacak yüzde 1'lik pay, 600 milyon doları aşkın yatırımın Türkiye'ye gelmesini sağlayabilir." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title