Haberler

İlaç Niyetine Bir Avuç: Yaban Mersini!

Güncelleme:

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Atmaca, göz sağlığını koruyan besinleri de anlatıyor:

Okullarda tablet veya bilgisayarla yapılan ödevlerin sık verilmesi ve akıllı tahta kullanımı gözlerde bozulmaya sebep oluyor. Okul çağındaki çocuklarda göz numarası değişikliğinin çok daha sık olduğunu belirten Medical Park Bahçelievler Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Atmaca aileleri uyarıyor: "Çocuk tahtaya veya uzaktaki bir objeye gözlerini kısarak, tek gözünü kapatarak bakıyorsa, iyi görmek için baş pozisyonu yapıyorsa, gözünde ara ara kayma görülüyorsa, okuduğu zaman satır atlıyorsa; göz bozukluğu akla gelmeli. Sömestr döneminde çocuğun göz muayenesi mutlaka yapılmalı."

Okul çağındaki çocuklarda göz numarası değişikliği çok daha sık oluyor. Bu durumun başlıca iki sebebi var. Bu sebeplerden biri; telefon, tablet ve bilgisayara olan maruziyetin fazla olması. Okullarda tablet veya bilgisayarla yapılan ödevlerin daha fazla verilmesi ve akıllı tahtaların kullanılması göz bozukluğu gelişimine sebep oluyor. İkinci bir sebep ise çocukların gelişimi devam ettiği için göz gelişimi de devam ediyor. Özellikle boyun uzaması ile beraber miyopta ve astigmatta artış meydana geliyor. Bütün bu durumlar hastaların göz muayenesine gelmesini zorunlu kılıyor. Çünkü bir çocukta göz bozukluğu varsa veya gözlük numarası eskimişse yeni bir gözlük alınmalı. Bu gibi önlemler alınmadığında çocuk tahtayı göremez. Doğal olarak çocuk göremediği harfi öğrenemez. Durum böyle olunca çocukta derslere karşı isteksizlik olur ve çocuğun okul başarısı düşer. Bunun için göz kontrolleri çok önemlidir. Sömestr, çocukların okula gitmediği bir dönem olduğundan dolayı hastanelere ulaşmak çok daha kolaydır.

HER GÜN BİR AVUÇ YABAN MERSİNİ

Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Atmaca, göz sağlığını koruyan besinleri de anlatıyor: "Göz sağlığı için balık, zeytinyağı, semizotu, dereotu ve roka çok faydalıdır. Özelikle gözün ihtiyacı olan A vitamininden oldukça zengin olması sebebiyle yaban mersinini mutlaka tüketmeliler. Günde bir avuç kadar düzenli olarak tüketilmesi göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Özellikle elma, havuç suyu da göze son derece faydalıdır."

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Bahçelievler Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title