Haberler

İlaç Devi Actavıs Türkiye'deki Faaliyetlerini Değerlendirdi

Dünyada İlk Beş Jenerik İlaç Firması Arasında 40 Ülkede Toplam 11 Bin Çalışanıyla Yer Alan Actavis, Türkiye'deki Faaliyetlerine İlişkin Değerlendirmede Bulundu.

Dünyada ilk beş jenerik ilaç firması arasında 40 ülkede toplam 11 bin çalışanıyla yer alan Actavis, Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Verilen bilgiye göre 2003 yılında Fako İlaçları'nı bünyesine katarak Türkiye pazarına giren Actavis, yönetim kurulu toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi. Toplantı için İstanbul'da bulunan Actavis Yönetim Kurulu Başkanı Robert Wessman ve Actavis Türkiye Genel Müdürü Melih Gürsoy, Actavis'in Türkiye'deki yatırımları ve Türkiye pazarına bakışı değerlendirdi.

Toplantıda söz alan Actavis Yönetim Kurulu Başkanı Robert Wessman, Türkiye'nin Avrupa'nın en değerli piyasalarından biri olduğunu vurgulayarak Actavis Türkiye'nin global olarak bakıldığında 1,600 milyar ciroya sahip Actavis grubunun en büyük şirketlerinden biri olduğunu belirtti. Wessman, Actavis'in Türkiye'ye güvendiğini ve Türkiye'deki faaliyetlerini sürdüreceğini bildirerek şöyle devam etti: "Türkiye, Actavis'in çok önem verdiği bir ülke. Actavis Türkiye global olarak bakıldığında grubumuzun en büyük şirketlerinden biri. Türkiye ise Avrupa'nın en değerli piyasalarından bir tanesi. Actavis Yönetim Kurulu olarak Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu bir kez daha yineliyorum. Türkiye'ye güveniyor, Türkiye'nin ilaç sektöründe sahip olduğu konumunu her geçen gün daha da büyüterek geliştireceğine inanıyoruz." Actavis Türkiye Genel Müdürü Melih Gürsoy ise dünya piyasasının yüzde 4'üne sahip olan Actavis'in Türkiye'deki mevcut potansiyelin farkında olduğunu ve yeni ürünler üretmeye ve fabrikaları geliştirmeye kararlı olduğunu bildirdi. Gürsoy, bin 300 çalışanıyla faaliyet gösteren Actavis Türkiye'nin yüksek kalitede beşeri ilaç üretip, pazarladığını ve yıllık 500 milyon tablet- kapsül ve 85 milyon kutu kapasitesiyle çalıştığını belirtti. Gürsoy, 2007 yılında Türkiye pazarında hedeflerini tutturan Actavis Türkiye'nin sürekli gelişip büyüyerek ilaç sektöründe üst sıralara yükselmeyi hedeflediğini vurguladı.

(SŞ-SŞ-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title