Haberler

İl ve İlçe Müftüleri Çermik'te Toplandı

Güncelleme:

Diyarbakır İl ve ilçe müftüleri aylık toplantısını Çermik'te gerçekleştirdi. İl Müftüsü Erdoğmuş, Ramazan ayı için imamlardan aşırı hassasiyet istedi.

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından her ay düzenlenen gündem değerlendirme toplantısı Çermik'te yapıldı. Aşukar'daki toplantı salonunda İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında düzenlenen toplantı, il müftü yardımcıları, merkez ilçe müftüleri ile ilçe müftülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.


İl Müftüsü Erdoğmuş, müftülerden özellikle Ramazan ayında imamların aşırı hassasiyet göstermeleri konusunda uyarılmasını istedi. Müftü, ezan okumalarını imamların yapmasını, lakayık kişilere teslim edilmemesini, teravih namazlarına dikkat edilmesini ve Ramazan ayının bütün dini vecibelerinin vatandaşlara anlatılmasının önemine vurgu yaptı. Bunun yanı sıra gündemdeki diğer konularda da karşılıklı istişareler yapıldı.


Kuran kursları konusuna da değinen İl Müftüsü Nimetullah Erdoğmuş, kursa katılan tüm öğrencilerin sisteme kayıt edilmesini istedi. Görevlilerin 15 çocuktan fazlasını sisteme girmediği için birçok ilden daha az kursiyerin sistemde olduğunun göründüğünü belirtti.

Önemli kararlardan biri de yine Kuran kurslarıyla ilgili oldu. Bu yıl tek bir çocuk bile kursa başvuru yapmış olsa bile o çocuğa kursun verileceği ve geri çevrilmeyeceği, görevlinin Kuran-ı Kerim'i öğretmesi zorunlu hale getirildi.

Yapılan toplantının ardından inşaatına devam edilen Fatih Camisini de ziyaret eden konuklar, burada dernek başkanından çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hz. Hüseyin Camisinde kılınan öğle namazının ardından program sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Nimetullah Erdoğmuş Diyarbakır Çermik Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title