Haberler

İl Tarım Müdürlüğü'nden Ağaç Dikme Kampanyası…

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tarafından Uygulanan "Süne ve Kımıl Mücadelesinde Biyolojik Mücadele Çalışmalarında Destek Amaçlı Ağaçlandırma Projesi" Kapsamında Erzurum İl Tarım Müdürlüğünce Ağaçlandırma Kampanyası Başlatıldı.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından uygulanan “Süne ve Kımıl Mücadelesinde Biyolojik Mücadele Çalışmalarında Destek Amaçlı Ağaçlandırma Projesi” kapsamında Erzurum İl Tarım Müdürlüğünce ağaçlandırma kampanyası başlatıldı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan İl Tarım Müdürü Bektaş Erdoğan söz konusu projenin Bakanlık Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından koordine edildiğini belirtti. Erdoğan “Projenin uygulanmasındaki temel amaç bu zararlılar için risk oluşabilecek alanlarda ağaçlandırma faaliyetlerinin arttırılmasıyla çeşitli zararlıların doğal düşmanı olan faydalı böceklerin varlığının korunması ve üretiminin arttırılmasıdır. Bu nedenle ilimizde ve ilçelerimizde bu sene de ağaçlandırma kampanyası başlatılmıştır. Kampanya kapsamında 2006 yılında 4 bin 400 adet Akçaağaç ve sarıçam fidanı dağıtımı yapılarak il ve ilçelerde dikimleri sağlanmıştır. 2007 yılında ise kampanya çerçevesinde Merkez, Hınıs, Horasan, Pasinler, Köprüköy, İspir ve Aşkale ilçelerimizde belirlenen köylere toplam 3 bin adet sarıçam fidanı ücretsiz olarak dağıtılarak ağaçlandırma çalışmalarına başlanılmıştır. Kampanya münasebetiyle tüm halkımızı ve çiftçilerimizi özellikle sarıçam, Akçaağaç, yaban eriği, yalancı akasya, iğde, ahlat ve mahlep gibi ağaç türlerinden en az 10 adet fidan dikmeye davet ediyoruz” dedi.

(DD-İRT-Y)

15.05.2007 15:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title