Haberler

İl Tarım Komisyonu Üyesi Koçyiğit'den Buğday Fiyatı Açıklaması

Balıkesir İl Genel Meclisi ve Tarım Komisyonu Üyesi İsmet Koçyiğit, Bölgede Buğday Hasat Mevsiminin Başladığını Belirterek, Buğdayın Kilo Fiyatının Düşük Olmasının Çiftçiyi Sıkıntıya Soktuğunu Söyledi.

Balıkesir İl Genel Meclisi ve Tarım Komisyonu üyesi İsmet Koçyiğit, bölgede buğday hasat mevsiminin başladığını belirterek, buğdayın kilo fiyatının düşük olmasının çiftçiyi sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan İsmet Koçyiğit, Bandırma Ticaret Borsası'nda bölgedeki hasat mevsiminin ilk buğdayının kilosunun 0,519 YTL'den satıldığına dikkat çekerek, artan maliyetlere rağmen buğday fiyatlarının yeterince artmadığını söyledi. Ürettiği buğdayı bu fiyatlardan satan çiftçinin gelecek yıllarda tarım yapmakta zorlanacağını ifade eden Koçyiğit, "Bölgemizde buğday hasatı başladı. İlk buğday Ticaret Borsası'nda işlem gördü. Geçen sene kilosu 45 YKR'de civarından satılan buğday bu sene 50 YKR civarında satılıyor. Bu şartlarda üreticiler bir daha üretim yapamazlar. Bu fiyatlar yeterli değildir. Stokçuluk yapacaklar yüzünden şu anda 50 YKR'den satılan buğday, kış aylarında 1 YTL'den satılacak. Bu sene pirinçte yaşanan kriz seneye unda ekmekte yaşanabilir. Un ve ekmek fiyatları iki kat artıyor. Geçen yıl 30 YTL civarında olan çuvalın unu bu sene 60 YTL'ye yaklaştı. Üretici kazanmıyor, halk ucuza ekmek yemiyor. Ancak aradaki farkı kim kazanıyor? Çiftçinin elinden yok pahasına mahsulu alınmasın. Gübre, mazot ve tohum gibi girdiler zamlandı ancak çiftçinin sattıkları yeterince artmadı" dedi.

(MEY) 13.06.2008 17:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title