Haberler

İl Sağlık Müdürü Taş Açıklaması

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, kanserden değil geç kalmaktan korkmak gerektiğini söyledi.

Taş, Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasına, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından hazırlanan projenin kabulünden dolayı GAP Kırsal Kalkınma Merkezi'ne teşekkür ederek başladı.

Taş, "Kadın Kadın kanserleri konusunda önemli bir eksikliğimiz var. Bizler de bu proje kapsamında bu bilgi eksikliklerini tamamlayacağız. Günümüzde kanser için büyük bilgi eksikliği var" dedi.

Vali Yardımcısı Aydın Börü de kanserde bilinçlenmenin önemine işaret ederek, dünyanın en önemli meselelerinden birisinin sağlık ve sağlıkta da kanser konusu olduğunu, teknolojiye rağmen sorunların arttığını anlattı.

Börü, "Sağlık alanında kanser günümüzde hak ettiği yeri bulamıyor. Bunun başlıca nedeni bilinçlendirmedir. Bu nedenle böyle proje ve bilgilendirme toplantıları ile bir farkındalık yapmayı çok önemsiyorum. Ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Hasan Kılıç da GAP İdaresi olarak bölgenin kalkınma çabalarına değişik birçok proje ile katkı sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Tarım ve kırsal alanda yürüttüğümüz 8 adet projemizi bir şemsiye altında toplayarak, kırsal nüfusun yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik problemlerin ortadan kalkması için böyle projelere destek vermeye başladık" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıya, İl Tarım Müdürü Erdal Özer, İŞKUR İl Müdürü Ramazan Tatar da katıldı.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title