Haberler

İl Özel İdaresi'nden Ertaş'a Vefa Örneği

Kırşehir merkez ilçe Yenice Mahallesi'nde 2012 yılına kadar da vali konağı olarak kullanılan iki katlı bina, "Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Evi" olarak hizmet verecek.

Kırşehir merkez ilçe Yenice Mahallesi'nde 2012 yılına kadar da vali konağı olarak kullanılan iki katlı bina, "Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Evi" olarak hizmet verecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Ecz. Şuayip Soysal, "Yenice Mahallesi Kırşehir'in en hızlı gelişen ve büyüyen mahallesi olup nüfusu da hızla artmaktadır. Bu nedenle mahallede ilköğretim ve ortaöğretim tesislerine ihtiyaç duyulmaktaydı. Yeni vali konağının yapılmasıyla eski vali konağı ve müştemilatı en iyi şekilde değerlendirilmek amacıyla geçtiğimiz yıllar içerisinde konağa ait arsaların parselasyonu yaptırıldı. Üzerlerine hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Hayriye Kımçak Anadolu Lisesi, Hüsnü M. Özyeğin Ortaokulu ve Fatoş Çetin Anaokulu inşa edilerek eğitim ve öğretim hizmeti verilmeye başlandı. Aynı arsa üzerine bu yıl Özel İdaremiz bütçesinden ayrılan ödenekle de 24 derslikli Yenice Ortaokulu'nun inşaatını devam ettirmekteyiz. Böylelikle konağa ait arsaların büyük bir kısmı eğitim tesislerine tahsis edilince konağı da bir yıl önce aramızdan ayrılan büyük ozanımız merhum Neşet Ertaş'ın ölüm yıl dönümünde kendi adıyla anılacak "Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Evi" haline dönüştürülmesini İl Genel Meclisi'nin 39. birleşiminde aldığımız kararla neticelendirdik. Hem büyük ustamıza bir vefa örneği sunmak hem de Neşet Ertaş ile birlikte ünlü saz ve söz ustası, bozlak kültürüne hizmet etmiş, Muharrem Ertaş, Şemsi Yastıman Çekiç Ali gibi Kırşehir'in yetiştirmiş olduğu diğer ustaları oluşturulacak kültür ve sanat evinde ölümsüzleştirmek istedik. Büyük ustamızın ilimizin tanıtılmasında katkısı kuşkusuz ki çok büyüktür. Dönüşümü gerçekleştirilecek olan kültür ve sanat evinde Kırşehir kültürü yaşatılacak olup ilerleyen süre içerisinde Şanlıurfa ve Çankırı gibi illerde gerçekleştirilen sıra ve yare geceleri gibi benzer etkinliklerin ilimizde de icra edilmesi planlanmaktadır. Bu konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımızla çalışmalarımız devam etmektedir" dedi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title