Haberler

İl Kriz Merkezi'nden Meteorolojik Uyarı

Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi'nden Kar Yağışı Uyarısı Yapıldı.

Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi'nden kar yağışı uyarısı yapıldı.

İl Kriz Merkezi'nden ilçe kaymakamlıkları, ilgili kurum ve kuruluşlara ve vatandaşlara yönelik yapılan yazılı açıklamada, etkili yağışın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı gerekli bütün tedbirlerin alınarak, hazırlıklı olunmasını ve meydana gelecek olayların İl Kriz Merkezi'ne bildirilmesi istendi.

Erzurum Vali Yardımcısı ve İl Kriz Merkezi Başkanı Kasım Yekeler, tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Erzurum ve çevresinin (Doğu Anadolu Bölgesi) bugün (Pazartesi) günü öğlen saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisine girmesi beklenmektedir. Yağışlar kar şeklinde olup zaman zaman etkili olması tahmin edilmektedir. Kar yağışının Çarşamba sabah saatlerine kadar devam etmesi ve sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde olması beklenmektedir. Gündüz sıcaklıkları -1 ile -4 dereceleri arasında gece sıcaklıklarının ise -10 ile -14 dereceleri arasında değişmesi beklenmektedir. Çarşamba gününden sonra sıcaklıklar mevsim normallerinde olacaktır. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, buzlanma, don ve yüksek kesimlerde çığ riskine karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.

(DD-İRT-Y)

05.02.2007 14:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title