Haberler

İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Vali Vekili Eren Arslan, Kilis'te 211 projenin uygulandığını bildirdi.

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Kilis Vali Vekili Eren Arslan Başkanlığı'nda yapıldı. Toplantıya, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, yatırımcı kuruluşlar ve yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ile bazı daire amirleri ile kurul üyeleri katıldı.

Vali Vekili Eren Arslan, yaptığı konuşmada, il düzeyindeki yatırım tekliflerinin hazırlanması, uygulanması, izlenmesi ve amacına uygun olarak kullanılması için gerekli bilgi akışı ve iletişim ortamının sağlanması amacıyla DPT Müsteşarlığı'nca elektronik ortamda il yatırımlarını izleme sistemi oluşturulacağını belirtti.

Arslan, "Bu bağlamda önümüzdeki dönemde, DPT Müsteşarlığı tarafından sürdürülen çalışmalar sonuçlandığında Valiliğimizce, yatırımcı il ve bölge kuruluşlarımıza gelişmeler hakkında bilgi verilerek, gerekli yönlendirmelerde bulunulacaktır" dedi.

2008 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kamu yatırımcı kuruluşları tarafından 2007 yılının genel bir değerlendirilmesi ve 2009 yılı yatırım projelerine ilişkin bilgilerin sunumunun yapılacağını kaydeden Arslan, şunları söyledi:

"Yatırımcı kuruluşların 2008 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı için Valiliğimize gönderdikleri yatırım projeleri izleme ve değerlendirme raporlarının sonuçlarına göre Kilis'te uygulanan proje sayısı 211 adettir. Bu projelerin 132 adedi Mahalli İdare Kuruluşlarınca, 79 adedi Genel İdare Bütçesi kapsamındaki kuruluşlarca yürütülmektedir. Projelerin bedelleri toplamı 106 Milyon YTL, 2008 yılı ödenekleri toplamı 12 Milyon YTL ve dönem sonuna kadar yapılan harcamalar toplamı 1,7 Milyon YTL'dir. Projelerin nakdi gerçekleşme seviyesi yüzde14 seviyesindedir. Yatırımların sektörler itibariyle dağılımı incelendiğinde yatırım projelerinin; tarım, ormancılık, hizmet, ulaştırma, eğitim, sağlık, enerji, ve kültür-turizm sektörel alanlarında yürütüldükleri görülmektedir. Bu sektörlerden hizmet sektörü 36 Milyon YTL proje bedeli ve 2,5 milyon YTL ödenek miktarı, enerji sektörü ise 24 milyon YTL proje bedeli ve 1,8 milyon YTL ödenek miktarı ile ilimizin yatırım tutarı bakımından başlıca sektörleri arasında yer almaktadır. Genel İdare Bütçesi kapsamında gerçekleştirilen toplam 79 adet projenin ilçelere göre dağılımına bakıldığında; bu projelerin 52 adeti merkez ilçede, 7 adedi Elbeyli ilçesinde, 12 adedi Musabeyli ilçesinde ve 8 adedi Polateli ilçesinde uygulanmaktadır. Yatırımların Mahalli İdare Kuruluşlarına göre değerlendirilmesinde; İl Özel İdaresince ve Belediyelerce yürütülen toplam proje sayısı 132 adet olup, projelerin bedelleri toplamı 3 milyon YTL, ödenekleri toplamı 2 milyon YTL olup nakdi gerçekleşme seviyesi yüzde 27'dir. İlimizde genel bütçeli kamu yatırımcı kuruluşlarınca yürütülen 79 projenin 13 adedi tamamlanmış, 43'ü devam etmekte, 7'si ihale aşamasında, 16'sına ise henüz başlanılmamıştır. Mahalli İdare Kuruluşlarına ait toplam 132 adet projenin ise 36 adedi tamamlanmış, 12'si devam etmekte, 84'üne ise ödenek yetersizliğinden dolayı başlanılmamıştır." 49 kilometre olan Gaziantep-Kilis Bölünmüş Karayolu Projesi için bugüne kadar 692 bin YTL harcama yapılarak yüzde 9 fiziki gerçekleşme sağlandığını bildiren Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2008 yılı içerisinde 6 kilometrelik kesimin tamamlanarak hizmete açılması hedeflenmektedir. 1996 yılında başlanılan ve 2009 yılında tamamlanması planlanan proje ile Kilis ve Gaziantep'te 20 bin hektar alanın sulanması hedeflenmektedir. Sulanacak alanın 9 bin 682 hektarı ilimiz sınırları içerisindedir. Proje için günümüze kadar 23 bin 202 YTL harcama yapılmış ve yüzde 20 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Sapkanlı Göleti Sulaması Projesi'nin 1997 yılında ihale edilen ve 2010 yılında tamamlanması planlanan proje ile Kilis'te 209 hektar alanın sulanması hedeflenmektedir. 2002 yılında yeniden ihalesi yapılan proje için 2008 yılı yatırım programında 101 bin YTL ödenek ayrılmıştır. Birecik Baraj Gölü'nden Pompaj Sulaması Projesi'nin Gaziantep Projesi kapsamında, pompaj marifeti ile sulanması düşünülen alanlarda 9 adet pompa istasyonu planlanmıştır. GAP bünyesinde yürütülen projenin su kaynağı Fırat nehridir. Toplam sulanacak alan 95 bin 976 hektar olup, İlimize ait olan miktarı 19 bin 555 hektardır. Projenin planlama kademesindeki çalışmaları tamamlanmıştır. Katı Atık Depolama Tesisi Projesi'nin GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Kilis Belediyesince yürütülen projenin 31 Ağustos 2006 tarihinde ihalesi 93 bin YTL ile yapılmıştır. Proje onaylanarak Belediyeye teslim edilmiştir. Bir sonraki aşama projenin yapımına başlanılmasıdır. Atık Su Arıtma Tesisi Projesi'nin İller Bankasınca atık su arıtma tesisinin ön etüt çalışması yapılarak ÇED raporu alınmıştır. Şehir İçme Suyu Şebekesinin Yenilenmesi Projesi'nin İller Bankası Yatırım Programına 2007 yılında alınan proje ile yüzde 70 seviyesinde su kaybı bulunan mevcut şehir şebekesinin yenilenmesi hedeflenmektedir. Proje tutarı 258 bin 780 YTL olan projenin çalışmaları tamamlanma aşamasındadır. Kültür Merkezi İnşaatı Projesi'nin 2006 yılında başlanılan Projenin 2008 yılında tamamlanması planlanmaktadır. Projede günümüze kadar yüzde 55 fiziki, yüzde 23 nakdi gerçekleşme sağlanmış, ancak ödenek yokluğu sebebiyle çalışmalar durdurulmuş bulunmaktadır. Projenin ödenek ihtiyacı için girişimler sürdürülmektedir." (MAD-OÇ-Y) 25.06.2008 15:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title