Haberler

İl Kez Kadınlar Meslek Edindirme Kurslarına Katıldı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde tekstil atölyesinde 6 ay boyunca kurs gören kadınlar, aldıkları sertifikalarla meslek sahibi olmanın heyecanını yaşadı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde tekstil atölyesinde 6 ay boyunca kurs gören kadınlar, aldıkları sertifikalarla meslek sahibi olmanın heyecanını yaşadı.

Türkiye İş Kurumu ( İşkur ) İl Müdürlüğü ve Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ortaklığında kadınlara yönelik açılan meslek edindirme kursuna 6 ay önce başlayan 20 kadın eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Kurs boyunca bir yandan meslek öğrenen kadınlar bir yandan da aldıkları ücretle aile ekonomisine yardımcı oldular. Kurs boyunca ürettikleri ürünleri sergide satarak ek gelir elde eden kadınlar kendi emekleri olan ürünleri satmanın mutluluğunu yaşadılar. İlçede Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Sergi Salonu'nda kadınlar tarafından açılan sergiye ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, İŞKUR İl Müdürü Gıyas Güven, ilçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Gıyas Güven, ilçede ilk defa kadınların istihdam edildiğini ve 20 kadının 6 ay eğitim gördükten sonra meslek öğrendiklerini söyledi. Kadınların emek vererek ortaya çıkardıkları ürünleri satarak ek gelirde elde ettiklerini belirten Güven, "İlçede ilk defa 20 kadı meslek edindirme kurslarına katıldılar. Kadınlar burada meslekte öğrendiler. Kadınlar hem İŞKUR'un verdiği belli bir ücret ile evlerinin ekonomisine katkı sağladılar hemde el emeği olan ürünlerin satışından gelen gelirle ekonomik bir kazanım elde etmişlerdir. Kadınlar tekstil atölyesinde 6 ay süren eğitimin ardından sertifikalarını aldılar. Kadınları meslek edindirme kursunda meslek öğrenmelerine katkı sağladığımız için bizde en az kadınlar kadar mutlu olduk. İnşallah bu tür çalışmaların devamı gelecektir" dedi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğubeyazıt Türkiye İŞKUR Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title