Haberler

İl İstihdam Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane İl İstihdam Kurulu toplantısı yapıldı.

Gümüşhane İl İstihdam Kurulu toplantısı yapıldı.

Vali Vekili Cahit Karatepe başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Özel İdare Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve kurul üyeleri katıldı.

Aşıcı, 2012 yılında düzenlenen Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında 2 bin 78 kişinin istihdamının sağlandığını ve 13 milyon 320 bin 128 liralık bir ödemenin yapıldığını söyledi.

Toplum Yararına Çalışma Programlarını 2013 yılında da sürdürmek istediklerini ifade eden Aşıcı, "Kurum olarak bin 500 kişilik istihdamın sağlanması için Bakanlığımızdan ödenek talebinde bulunduk ve şu anda gönderilen ödenek 911 bin liradır. Ayrıca iş makinesi operatörlüğünden bilişim teknolojilerini de içine alan 28 meslek kursu açmayı planladık. 2012 yılında açılan çeşitli meslek dallarındaki kurslarımızın sayısı ise 55'tir" dedi.

Konuşmaların ardından Kürtün ilçesinde sağlık meslek lisesi açılması için karar alınırken, görev süresi dolan yürütme ve denetleme kurullarına seçimler yapıldı.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Yayıncı: Asena Akçay - GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Karatepe Mustafa Canlı Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title