Haberler

İl İnsan Hakları Kurulu Kararları Uygulanmaya Başladı

Van Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'nun 2008 Yılının İlk Toplantısında Alınan Karar Gereği Eğitim Çağındaki Çocukların İnsan Hakları Konusunda Bilinçlendirilmesiyle İlgili İlk Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

Van Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'nun 2008 yılının ilk toplantısında alınan karar gereği eğitim çağındaki çocukların insan hakları konusunda bilinçlendirilmesiyle ilgili ilk değerlendirme toplantısı yapıldı.

Van Valiliği binasında İl İnsan Hakları İl Koordinatörü Av. Koray Milanlıoğlu'nun başkanlığında yapılan toplantıya ilköğretimde görev yapan ve "İnsan Hakları Kolu"ndan sorumlu 19 öğretmen katıldı. İlk kez yapılan toplantı sonrası yapılan açıklamada, alınan kararlar "Toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, hukuki ve idari nedenleri incelemek, araştırmak ve bunların çözümüne ilişkin önerilerde bulunmak üzere, ilimizde oluşturulan İl İnsan Hakları Kurulu'nca özellikle eğitim çağındaki çocuklarımız 2008 yılında hedef kitle olarak belirlenmiştir. İlimiz merkezinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların "İnsan Hakları Kolu"ndan sorumlu 19 öğretmen ile toplanılmış, toplantıda Van Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından eğitim çağındaki çocukların insan hakları konusunda bilinçlendirilmesi hususunda şuana kadar yapılmış olan çalışmalar ile ilgili bilgi alış-verişinde bulunulmuştur. Bundan sonraki çalışmalarda nasıl bir yol izlenmesi konusunda değerlendirmeler yapılmış, toplantıya katılan öğretmenler ile insan hakları kolu üyesi öğrencilerin katımlı ile daha kapsamlı bir toplantı yapılması konusunda karar verilmiştir. İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı tarafından bundan böyle çok kapsamlı çalışmalar ile hedef kitle olarak belirlenecek uygulayıcılar ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirilecektir" diye belirtildi.

(EKİP-MET-Y) 03.03.2008 19:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title