Haberler

İl Genel Meclisi Temmuz Ayı İlk Toplantısını Yaptı

Malatya İl Genel Meclisi, Temmuz Ayı İlk Toplantısını Gerçekleştirdi.

Malatya İl Genel Meclisi, Temmuz ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Abdurrahman Atay'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, geçen döneme ait gündem okunup, kabul edildi. İl Genel Meclisi toplantısında, Darende ilçesi Güdül Köyü'nün yerleşik alanının tespiti ile Doğanşehir ilçesi Güzel Köyü'nün yerleşik alanının tespiti konusu görüşüldü. Darende ve Doğanşehir İl Genel Meclisi üyelerinin de onayladığı teklif görüşülmek üzere imar bayındırlık komisyona havale edildi.

Gündem dışı teklifte bulunan Yeşilyurt İl Genel Meclisi Üyesi Hamit Kiraz, yaptığı konuşmada, "2008 yılı meclis çalışmalarında komisyonların raporları ile tespit edilen tüm ilçe ve merkez köy yollarının 2006 - 2007 yılı yapımlarında eksik ve hatalı yapıldıkları görülmüştür. Bu eksik ve hatalı yapıların 2008 yılı içerisinde İl Özel İdaresi veya sigorta kapsamında olanlarında yapılmasına karar verilmişti. Bugüne kadar ise yapılmadığı görülmüştür. Bu yolların bir an önce İl Özel İdaresi araçlarıyla yapılması gerekmektedir" dedi.

Arguvan ve Arapgir ilçe meclis üyelerinin de destek verdiği konuyla ilgili olarak, bugüne kadar yol yapımıyla ilgili olarak hiçbir çalışmanın olmadığı ve müteahhitlerin yaptıkları yolun sağlıklı olmadığını belirttiler.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, denetleme raporları neticesinde Genel Sekreterlik tarafından İlçe Kaymakamlarına kapsamlı bir yazı yazıldığını ifade ederek, "Gerek müteahhitlerin yaptığı gerekse, İl Özel İdaresi tarafından yapılan asfalt ve stabilize yolların ikinci kat asfaltta dahil olmak üzere yeniden tespitlerinin kaymakamlıkça yapılarak, gerek müteahhitler gerekse İl Özel İdareleriyle ortak bir çalışma içerisinde olunması konusunda görüşüldü. O günden bugüne kadar da Kaymakamlıklarımıza sorabilirsiniz, toplantı ve çalışmalar yaptık. Özel İdare penceresinden bakarsak asfalt sezonumuz 10 gün önce başladı. Bu yollara girerek, bozuk olan yolları yapacağız. Müteahhitlerle de ilgili olarak KÖYDES ve kaymakamları ilgilendirdiği için onlarda bu işin takibindeler. Biz geçen sene kontrollerden çok çektiğimiz için sıkıntılar yaşadık. Bu seneki kontrollerin daha hassas yapılacağından emin olabilirsiniz. Bunun sonuçlarını da göreceksiniz. Biz bunun takipçisi olacağız" dedi.

İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı ikincisi toplantısı ise, 5 Temmuz Cumartesi günü yapılacak.

(FD-OÇ-Y) 01.07.2008 16:11 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title