Haberler

İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantıları

Erzurum İl Genel Meclisi'nce, Vali Celalettin Güvenç Tarafından Yeniden Görüşülmek Üzere Meclise Gönderilen Eski Kardelen Oteli Yerinin Satışıyla İlgili Karar Yeniden Görüşülerek Otel Yerinin İhale Usulü ile Satılması Kararı Alındı.

Erzurum İl Genel Meclisi'nce, Vali Celalettin Güvenç tarafından yeniden görüşülmek üzere meclise gönderilen eski Kardelen Oteli yerinin satışıyla ilgili karar yeniden görüşülerek otel yerinin ihale usulü ile satılması kararı alındı.

Erzurum İl Genel Meclisi'nin bugünkü oturumunda, Vali Celalettin Güvenç tarafından yeniden görüşülmek üzere meclise gönderilen Kardelen Oteli’nin bulunduğu alanın satışı görüşüldü.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Sodan, yıkılan otelin yerini ve araziyi satın almak isteyen ETF firmasının talebi hakkında bilgi verdi. Firma yetkililerinin de katıldığı toplantıda konuşan Meclis Başkanı Fakirullah Temir de, valiliğin satış kararını 2 gerekçe ile hukuka aykırı bulduğunu ve meclisin yeniden görüştüğünü söyledi.

Otel yerinin satılmaması gerektiğini ifade eden meclis üyelerinden Mahmut Kişioğlu da yaptığı konuşmada , ETF firmasının otel yerini önce kiralayıp sonra da depreme dayanıksız diye yıktırmasından sonra satın almak istemesin eleştirdi.

Meclis üyesi Fuat Kulaçoğlu ise otel yerinin satılmasının Erzurum'un kış turizmi ve 2011 Kış Oyunları açısından önemli olduğunu belirterek, satışın yasal çerçevede meclisin aldığı karar doğrultusunda olabileceğini anlattı.

Daha sonra oylamaya sunulan otel yerinin satışı, 5 red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Satılması kararlaştırılan otel yeri, başka firmaların da katılabileceği ihale usulü ile yapılacağı bildirildi. İhalenin ne zaman yapılacağına ise İl Daimi Encümeni'nin karar vereceği belirtildi.

(ERZ-İRT-Y)

09.01.2008 18:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title