Haberler

Ikyb Tacizin Kasıtlı Olmadığını Öne Sürdü

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (Ikyb), Irak'ın Kuzeyindeki Süleymaniye'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Unsurlarına Karşı Dünkü Taciz Olayının, 'Türk Askerine Yönelik Kasıtlı Bir Olay Olmadığını' Öne Sürdü.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB), Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına karşı dünkü taciz olayının, ''Türk askerine yönelik kasıtlı bir olay olmadığını'' öne sürdü.

Süleymaniye'de yayın yapan, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani liderliğindeki IKYB'nin resmi internet sitesinde, Süleymaniye Emniyet Müdürlüğü sözcüsünün olayla ilgili ifadelerine yer verildi.

Adı verilmeyen sözcü, ''dün öğlen saatlerinde Süleymaniye'de görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı olduklarını bilmedikleri yabancı bir aracın kentin en hassas bölgesinde kamerayla çekim yaparken Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince durdurularak arama yapıldığını, ancak sözlü tacizde bulunulmadığını'' söyledi.

Emniyet Müdürlüğü sözcüsü, olayın ayrıntısını şöyle aktardı:

''Bilindiği gibi son dönemlerde bölgede yaşanan patlamalarla ilgili olarak kentte yoğun güvenlik önlemleri almış bulunmaktayız. Dünkü olay, özellikle de güvenliğini sağladığımız Türk askerine yönelik kasıtlı bir olay değildir. Şu an kentin her köşesinde Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekiplerimiz bulunuyor. Dünkü olayda ekiplerimiz doğal olarak görev başındayken yaşandı. Yabancı araç, içinde Türk askerleri olduğunu bilmeyen ekiplerimiz tarafından dün öğlen saatlerinde kent yetkililerinin evlerinin bulunduğu bölgede içindeki kamerayla çekim yapıldığı gerekçesiyle durdurularak arama yapıldı. Bunların yanında tercüman yoktu. Bu nedenle Türk askerleri kendilerini tanıtmakta zorluk çekti. Ekiplerimiz arama sırasında araçta çok sayıda değişik çapta susturucu silah ve yer tespiti için kullanılan askeri cihaz buldu. Daha sonra tercümanın gelmesiyle, Süleymaniye'de görev yapan Türk askeri birimine ait oldukları anlaşıldı. Kendilerinden özür dilendi ve serbest bırakıldılar.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title