Haberler

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Konferans...

Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, İnternet, Bilgi Toplumu ve Üniversiteler Konulu Konferans Düzenlendi.

Nevşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde, İnternet, Bilgi Toplumu ve Üniversiteler konulu konferans düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ethem Derman katıldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri konferansı dinleyenler arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Akdoğan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Hülagü, İl Genel Meclis Başkanı Metin Kayaalp, ve öğretim görevlileri de vardı.

Burada konuşan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül, internetin çok geniş bir kesimi ilgilendirdiğini ve bu sayede bir çok işin yapılabildiğini ancak internetin getirdiği değişimin henüz başında olunduğunu belirtti. İnternetin ekonomik yapıyı değiştirdiğini, bir takım sektörlerin yok olmasına, buna karşın bir takım sektörlerinde doğmasına neden olduğuna işaret eden Doç. Dr. Mustafa Akgül, "Türkiye'de yüksek bir eğitim kurumundan mezun olmayan ancak bir yazılım programını çok iyi kullanan bir kişi iş bulabilirken çok iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun olan bir kişi ise işsiz kalmaktadır. Bundan dolayı üniversitelerdeki statik bilginin anlamı da ortadan kalkmaktadır. Bu nedenle üniversitelerde, mesleğin etiği ile birlikte yeniliklerde verilmelidir" dedi. Doç. Dr. Akgül öğrencilere ayrıca internetin nasıl doğduğu ve gelişimi hakkında da bilgiler vererek sorularını yanıtladı.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ethem Derman ise, internetin yaşamımızda kalıcı olduğunu, büyük bir yer tutacağını ve buna öğrencilerin kendilerini hazırlaması gerektiğini ifade etti.

(MÖZ-SE-Y) 16.04.2008 17:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title