Haberler

İkt'den İsrail'e Uyarı

İslam Konferansı Teşkilatı (İkt) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Olağanüstü İcra Komitesi Bakanlar Toplantısı Sonrası Yapılan Basın Açıklamasında İsrail'e Yönelik Uyarılarda Bulundu.

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Olağanüstü İcra Komitesi Bakanlar Toplantısı sonrası yapılan basın açıklamasında İsrail'e yönelik uyarılarda bulundu.

Basın açıklamasında, İsrail'in E-1 planı olarak bilinen ve amaç olarak Doğu Kudüs'ü Batı Şeria'dan ayırmayı amaçlayan girişimlerinin sürdüğünü bildiren Ekmeleddin İhsanoğlu, bin 100 Filistinlinin Doğu Kudüs'teki Arap bölgesinde bulunan evlerinin yıkılmak istendiğine işaret etti.

Kudüs şehrinin kırmızı çizgilerinin geçilmemesi uyarısında da bulunan Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin için daha fazla geç olmadan tüm dünya müslümanlarını harekete geçmeye çağırdı.

Birleşmiş Milletler kararlarının da uygulanmasını isteyen Genel Sekreter İhsanoğlu, Kudüs'ün dini, kültürel ve tarihi dokusunun değişmemesi için İsrail'e yönelik ciddi adımların atılması çağrısını da yineledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title