Haberler

İKÖ Heyeti Brüksel'de

Güncelleme:

İKÖ heyeti, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso yaptığı görüşme sonrası açıklama yaptı

Brüksel'de temaslarda bulunan İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve beraberindeki heyet, Avrupa Birliğinde bulunduğu temaslarda AB Konseyi başkanı Herman Van Rompuy ile görüştükten sonra AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso yaptığı görüşme sonrası açıklama yaptı. İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu yaptığı açıklamada AB yetkilileri ile görüşmelerinin iyi geçtiğini bildirdi.

İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu "Yapıcı bir görüşme oldu, İKÖ ile AB arasında işbirliğinin artırılması konusunda uzlaştık. Brüksel'e yakında bir ofis açıp, daimi temsilci, büyükelçi atıyacağız. Değişik işbirliği hakkında konuştuk siyasi meseleler, özellikle Libya, Ortadoğu, iki kurum arasında teşkilatımızla, AB arasında kalkınma ve İslamı Fobi konularında, siyasi konularında verimli faydalı görüşme oldu. Burada büyük bir ilgi var İKÖ, bunu kurumlar bazında istişarelerin yapılmasına ve yoğunlaşmasına karar verildi. " dedi.

Sorulan soru üzerine Birleşmiş milletler iyi niyet elçisi Angelina Jolie'nin Hatay ziyareti hakkında düşüncelerini sorusu üzerine , İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu "Gayet olumlu bakıyoruz BM iyi niyet temsilcisinin aralarında bulunması, oradaki sıkıntıları yerinde incelemesi iyi oldu" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title