Haberler

İkizler ''Mini Tüp Bebek'' Yöntemiyle Dünyaya Geldiler!

"Mini Tüp Bebek" adı verilen ve uygulanan yeni yöntemle ikiz bebek bekleyen Derya ve Sıtkı Barlak çifti, Cemile Yaren ve Mertcan ismini verdikleri bebeklerine kavuştu.

"Mini Tüp Bebek" adı verilen ve uygulanan yeni yöntemle ikiz bebek bekleyen Derya ve Sıtkı Barlak çifti, Cemile Yaren ve Mertcan ismini verdikleri bebeklerine kavuştu. Kent Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tüp Bebek Ünitesi'nin 18 Mart'ta Mini Tüp Bebek yöntemini tanıtmak için düzenlediği basın toplantısına katılan ve bu yöntemle ikiz bebek bekleyen Derya ve Sıtkı Barlak çifti, bebeklerini kucaklarına aldı. 32 haftalık hamileyken doğum yapan Derya Barlak'ın bebekleri normalden biraz daha erken doğdukları için Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındılar. Bin 780 gram ağırlığında ve 42 santimetre uzunluğunda olan "Mertcan" bebek, 3 hafta kaldığı Kent Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nden 2500 gram ağırlığında ve 45, 5 santimetre uzunluğuna ulaşınca taburcu edildi.

İkizine göre daha küçük doğan kız bebek ise 1300 gram ağırlığında ve 40 santimetre uzunluğundayken alındığı yoğun bakımdan 5 hafta sonra 2000 gram ve 43, 5 santimetreye ulaştığında ailesine verildi. Kent Hastanesi'nde mini tüp bebek tedavisi ilk kez uygulanarak başarılı sonuç alınan Derya Barlak (39), daha önce iki farklı merkezde tüp bebek tedavisi gördüğünü, ancak ikisinden de sonuç alınamadığını belirtti.

Barlak, "Umudumuzu kestiğimiz bir anda bir mucize yaşadık. İsrael Aruh ve ekibine çok güvendik, şimdi bebeklerimizi kucağımıza aldığımıza inanamıyoruz. Sanki rüyada gibiyiz" dedi. Bodrum'da esnaf olduğunu ifade eden Sıtkı Barlak da (42), beş yıl önce evlendiklerini, doğal yollarla bebek sahibi olamadıklarını görünce tüp bebek denediklerini, sonuç alamayınca da Kent Hastanesi'ne başvurduklarını anlattı.

Sıtkı Barlak, "Artık umudu öyle kesmiştim ki eşimi sırf morali düzelsin diye tedaviye gönderir olmuştum. Bu yeni yöntemi öğrendiğimizde ise hemen kabul ettik. Şimdi günde üç kez Dr. İsrael bey ve ekibine dua ediyorum" dedi. Kent Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Op. Dr. İsrael Aruh, "Mini tüp bebek, yumurta rezervinin azalmasından dolayı şansı çok düşük olan durumlarda, normal tüp bebek uygulamalarına göre komplikasyon oranı ve uygulama maliyeti düşük bir yöntem.

Gebelik ihtimalini artırdığı için uyguluyoruz ve başarılı sonuçlar alıyoruz" diye konuştu. Japonya'da bu konuda eğitim alan Aruh, "mini tüp bebek" yönteminde tedavide gerekli olan yumurtanın doğal olarak elde edilmesinin amaçlandığını, yöntemin düzenli adet görebilen kadınlarda daha başarılı olduğunu vurguladı.

Mini tüp bebek, yumurta rezervinin azalmasından dolayı gebelik şansı çok düşük olan hastalarda, normal tüp bebek uygulamalarına göre komplikasyon oranı ve uygulama maliyeti çok düşük bir yöntem. Gebelik ihtimalini artırdığı için uygulanıyor ve çok başarılı sonuçlar elde ediliyor. Mini tüp bebek yönteminde amacı, düzenli adet görüp, FSH hormonu (Folikül Stimulan Hormon) yüksek olduğu için tüp bebek deneme şansı bulamayan veya defalarca denemelerine rağmen embriyo elde edilemeyen ya da kalitesiz embriyolara sahip olmuş olgularda, daha iyi kalitede embriyolar elde etmek.

Bunun da gebelik umudu çok düşük hastalar için gebelik şansı yarattığı ifade ediliyor. Bu tip vakalarda arka arkaya yapılan mini tüp bebek denemeleriyle elde edilen embriyonlar dondurulup biriktirilebilir ve bu zamana karşı yarışan düşük rezervli hastaların zaman kaybını engelliyor. - İZMİR

Kaynak: Hastane.com.tr / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title