Haberler

İkizdere'de Ahıra Giren Kurt 57 Koyunu Telef Etti

Rize’nin İkizdere ilçesi Dereköy köyünde koyun ağılına giren kurt veya kurtlar 57 koyunu boğarak telef etti.

Rize'nin İkizdere ilçesi Dereköy köyünde koyun ağılına giren kurt veya kurtlar 57 koyunu boğarak telef etti. 5 koyun ise saldırıdan ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Dereköy'de Recep Ekşi'ye ait koyun ağılına gece girdiği tespit edilen kurt veya kurtlar ağıldaki koyun ve kuzulardan 57 tanesini boğarak telef etti. 5 koyununu ağır yaralı olarak kurtarıldığını söyleyen koyun sahibi Recep Ekşi "Gece ağıla giren kurt veya kurtlar 27 yeni doğum yapmış koyunum ile 30 kuzumu boğarak telef ettiler. Büyük kaybım var. 5 koyun ağır yaralı olarak tedavi altına aldık. Koyunlarımı 2 yıl önce genç çiftçi projesinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden almıştım. Maddi zararım yaklaşık 30 bin lira, maddiyat ayrı ama 15-20 günlük kuzularım vardı, çok üzgünüm" dedi.

Dereköy Muhtarı Rahmi Ekşi de yaptığı açıklamada "Burada bu mevsimde aç kalan kurtların olduğunu gözlüyoruz. Şimdi köylü olarak daha dikkatli olacağız" ifadelerini kullandı. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İkizdere Dereköy 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title