Haberler

İkitelli'de Toplu Açılış ve Anahtar Teslim Töreni -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: -"sosyal Devletin Ne Demek Olduğunu Bizim İktidarımıza Kadar Tam Olarak Bu Ülkede İktidara Gelenler Halkına Yaşatmamış, Anlatmamıştır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sosyal Devletin Ne Demek Olduğunu Bizim İktidarımıza Kadar Tam Olarak Bu Ülkede İktidara Gelenler Halkına Yaşatmamış, Anlatmamıştır" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sosyal devletin ne demek olduğunu bizim iktidarımıza kadar tam olarak bu ülkede iktidara gelenler halkına yaşatmamış, anlatmamıştır'' dedi.

Erdoğan, Büyükşehir Belediyesince yaptırılan İkitelli Spor Kompleksi ile Fatih Sultan Mehmet ve Akşemsettin ilköğretim okullarının toplu açılışıyla Başakşehir 5. Etap 1. Kısım 95 metrekarelik konutların anahtar teslim törenine katıldı.

İkitelli Spor Kompleksindeki törende konuşan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, anayasada sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlandığını, sosyal devletin de vatandaşlarının insana yaraşır şekilde yaşamasını teminat altına alan bir devlet olduğunu söyledi.

Erdoğan, ''Sosyal devletin ne demek olduğunu bizim iktidarımıza kadar tam olarak bu ülkede iktidara gelenler halkına yaşatmamış, anlatmamıştır. Devletin anayasal yükümlülüğü yıllarca gereği gibi yerine getirilmemiştir'' diye konuştu.

Bu anlayışı değiştirmek için bugüne kadar çok çalıştıklarını, aynı kararlılıkla da çalışmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, ''Onun için ben bu önümüzdeki süreci Türkiye'nin uzun yıllardır her alanda ihtiyaç duyduğu bir sosyal restorasyon dönemi olarak değerlendiriyorum. Bizim sosyal politikadan anladığımız, her vatandaşımızın insanca yaşayabilmesi için gerekli olan asgari seviyeyi sağlamaktır'' şeklinde konuştu.

Bunun için barınma, sağlık, eğitim gibi temel ihtiyaçlara yönelik tüm düzenlemeleri yaptıklarını anlatan Erdoğan, ekonomide elde edilen iyileşmeleri de tek tek vatandaşa yansıtma gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Konuşmasında, Başakşehir'in geldiği noktaya da işaret eden Erdoğan, ''Sene 1994. Şu İkitelli'de, buralardan ne kervan geçer, ne kuş yaşardı. Buralarda temel attığımız zaman, 'bunlar nasıl satılacak' diye dalga geçildi. 17 bin konut o zaman 4 yıl içinde bitirildi. Burada modern bir şehir meydana geldi'' diye konuştu.

Eğitimde ve sağlıkta yapılanları da anlatan Erdoğan, atılan her yeni adımın kendileri için heyecan kaynağı olduğunu bildirdi.

Erdoğan, açılışını yaptığı spor kompleksinde yer alan olimpik yüzme havuzundan da olimpiyat birincileri yetişmesi dileğinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de eğitime yaptığı katkılardan dolayı İstanbul Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, sembolik olarak 432 konut sahibinden 14'üne anahtarlarını teslim etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Esenler Başakşehir Devlet Hastanesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Akşemsettin İlköğretim Okulu'nu gezerek, incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title