Haberler

İkinci Pusuda Iskalamadı

Bursa'da, 'Kaçak Define Arıyor' Diye Kendisini Jandarmaya İhbar Etmekle Suçladığı Arkadaşı 40 Yaşındaki Muhsin Kula'yı, İlk Saldırıda 10 El Ateş Etmesine Rağmen Vuramayan 35 Yaşındaki Emin Kaplan, İkinci Girişiminde Amacına Ulaştı. İlk Saldırıdan Sonra Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakılan Kaplan, Sokakta Pusu Kurduğu Kula'yı Önce Başına, Sonra Vücuduna Sıktığı Kurşunlarla Öldürdükten So...

Bursa'da, 'kaçak define arıyor' diye kendisini jandarmaya ihbar etmekle suçladığı arkadaşı 40 yaşındaki Muhsin Kula'yı, ilk saldırıda 10 el ateş etmesine rağmen vuramayan 35 yaşındaki Emin Kaplan, ikinci girişiminde amacına ulaştı. İlk saldırıdan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kaplan, sokakta pusu kurduğu Kula'yı önce başına, sonra vücuduna sıktığı kurşunlarla öldürdükten sonra kaçtı.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde yaklaşık bir yıl önce izinsiz define aradığı iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alınan ve hakkında açılan ceza davasında tutuksuz yargılanan Emin Kaplan (35) kendisini ihbar eden kişinin arkadaşı konfeksiyon işçisi Muhsin Kula (40) olduğunu öğrenince intikam almaya karar verdi. İnşaatlarda sıva ustası olarak çalışan Emin Kaplan, geçen yıl Nisan ayında takip ettiği 3 çocuk babası Muhsin Kula'ya, Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı Üçevler Mahallesi Deste Sokak'ta pusu kurup, tabancasıyla 10 el ateş etti. Kula kurşun yağmurundan mucize eseri yara almadan kurtulurken, yakalanan Emin Kaplan çıkartıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BU KEZ ÖNCE BAŞINA SIKTI

Ancak Emin Kaplan, öldürmeyi kafasına koyduğu Muhsin Kula'yı bugün de takip etti. Daha önce saldırı yaptığı sokak üzerinde saat 15.00 sıralarında sıkıştırdığı Kula'nın bu kez önce kafasına bir el ateş eden Kaplan, daha sonra ise vücuduna 5 kurşun sıktı. Kula olay yerinde yaşamını yitirirken, zanlı olay yerinden kaçtı. Haberi alınca olay yerine gelen Kula'nın yakınları sinir krizleri geçirdi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlanırken, polis kaçan zanlıyı arıyor.

Hüseyin TÜCCAR- Ensar TEKİN/BURSA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title