Haberler

İkinci Dalga Geliyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün Domuz Gribinde İkinci Dalga Korkusu Gerçekleşiyor. Dün Dünya Çapında 1000'den Fazla Vakaya Rastlanırken, Sadece ABD'de Görülen Vaka Sayısı 300 Oldu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün domuz gribinde ikinci dalga korkusu gerçekleşiyor. Dün dünya çapında 1000'den fazla vakaya rastlanırken, sadece ABD'de görülen vaka sayısı 300 oldu.

Dünya Sağlık örgütü geçen hafta domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüyle ilgili ikinci dalga uyarsında bulunmuştu. Dünya Sağlık Örgütü'nün bu uyarısından bir hafta sonra korkulan ABD'de oldu. ABD'de sadece dün 300 domuz gribi vakasına rastlandı. Bu ülkede şimdiye kadar 3 kişi hayatını kaybederken, görülen vaka sayısı ise 2 bin 500 oldu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre dün dünya çapında 1000'in üzerinde domuz gribi vakasına rastlandı.

ABD'DE 3 KİŞİ ÖLDÜ

Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi kurumu, doğrulanan domuz gribi vakasının 44 eyalette 2532'ye çıktığını açıkladı.

KANADA'DA DOMUZ İTLAFI

Kanada'da ise H1N1 virüsü taşıdığı kesinleşen yüzlerce domuzun itlaf edilmeye başlandığı belirtildi.          Kanada Gıda Kontrol Ajansı'na bağlı ekiplerin, Alberta eyaletindeki domuz çiftliklerinde yaptıkları denetimlerde, H1N1 virüsü saptanan 1700 domuzdan  500'ünün itlaf edilmesine dün başladı.

Kanada genelinde hafta sonu gelen son tahlil sonuçları ile bu ülkede vaka sayısının 281'e çıktığı belirtildi.

ÇİN İLK DEFA KABUL ETTİ

Çin domuz gribi olarak da bilinen H1N1 virüsüyle ilgili ilk vakayı doğrulandı. Çin Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ülkenin güneybatısında yer alan Sichuan bölgesindeki bir kişinin H1N1 virüsü taşıdığının belirlendiği, bunun ülkedeki ilk doğrulanmış H1N1 vakası olduğu kaydedildi.

Çin'de son olarak dün ABD'den Tokyo bağlantılı olarak Pekin'e gelen bir uçaktaki 150 yolcunun 130'dan fazlası karantinaya alınmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title