Haberler

İkinci Cumhurbaşkanı İnönü'nün Ölümünün 38. Yıl Dönümü

CHP Gelibolu İlçe Başkanı Nihat Öner, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölümünün 38.yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

CHP Gelibolu İlçe Başkanı Nihat Öner, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölümünün 38. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Öner, mesajında, İnönü'nün, askeri alandaki başarısını, devlet yönetimi, diplomasi ve siyasi alanlarda da gösterdiğini belirterek, İnönü'nün, unutulmaz başarıları ve hizmetleriyle milletin kalbinde tarif edilemez bir yere sahip olduğunu bildirdi.

İnönü'nün, savaşlarda kazandığı zaferleri masada da kazanmasını bildiğini ifade eden Öner, şunları kaydetti:

"İnönü, Lozan Antlaşması'ndaki başarısıyla diplomatik bir zafere imza atmıştır. Atatürk'ün ideali olan, ancak o günlerin koşulları içerisinde gerçekleştiremediği çoğulcu demokrasiyi gerçekleştirmiş olan İnönü 'Benim en büyük yenilgim, en büyük zaferimdir' sözleriyle tanımladığı demokrasi tacını, Türkiye Cumhuriyeti'ne koyan kimse olmuştur. Yaşamı boyunca Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin yerleştirilmesini kendisine ilke edinen, demokrasi ve laikliğin sağlam temellere dayanmasını sağlayan ve 'bu ülkede namuslular da namussuzlar kadar cesaretli olmalı' diyen İsmet İnönü'yü, ölümünün 38. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title