Haberler

"İki Takım da Birbirini İyi Tanıyor"

Güncelleme:

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ekrem Memnun, önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ekrem Memnun, "İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Kolay bir maç olacağını düşünmüyorum. Amaçladığımız, sezon başından beri planladığımız oyun karakterini, mücadeleci ruhu sahaya yansıtmaya çalışacağız" dedi.

Antalya'da devam eden Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası'nda yarın Galatasaray Medical Park- Fenerbahçe arasında oynanacak final karşılaşması öncesinde, Ramada Otel'de basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında konuşan Galatasaray Medical Park Başantrenörü Ekrem Memnun, sezon başında koydukları hedeflerden birisinin Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu, bu hedefi gerçekleştirebilecek duruma geldiklerini anlattı. Güçlü bir takıma karşı oynayacaklarını, Fenerbahçe'nin organize, iyi oyuncuları olan bir takım olduğunu belirten Memnun, şöyle konuştu:

"Bunu saklayacak bir şey yok. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Kolay bir maç olacağını düşünmüyorum. Amaçladığımız, sezon başından beri planladığımız oyun karakterini, mücadeleci ruhu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Son dönemde ufak tefek düşüşler yaşadık, özellikle defansta. Bu defansı tekrar kazanmak istiyoruz. Bu yönde çalışıyoruz. Bizim için vazgeçilmez şey, takımın yapmış olduğu defans. Yarın bunu sahaya yansıtıp, kazanmak için elimizden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyacağız."

-Torrens sahada, Nevriye belli değil-

Memnun, Nevriye Yılmaz ve Alba Torrens'in sakatlıklarıyla ilgili yöneltilen soru üzerine, Torrens'in rehabilitasyon sürecini bitirdiğini, tedavisinin tamamlandığını ve sakatlığıyla ilgili hiçbir sıkıntı kalmadığını anlattı. Torrens'in yaklaşık iki haftadır takımla çalıştığını kaydeden Memnun, "Sadece rotasyondan dolayı kadroya alamadım. Şu anda oynayabilecek durumda. Yarınki maçta kadroda olacak. Slyvia Fowles ABD'ye gittiği için 4 yabancı çıkarabileceğiz sahaya" dedi.

Nevriye Yılmaz'ın tedavisinin de tamamlandığına dikkati çeken Ekrem Memnun, Nevriye'nin planladıkları sürede iyileştiğini ifade etti. Nevriye'nin takımla ilk kez Antalya'da antrenmana çıktığını dile getiren Memnun, "Basketbol antrenmanı olarak eksikliği var. Açıkçası kullanmayı pek düşünmüyorum ama kendisiyle de konuşacağım. Bakacağız. Bilmiyorum şu anda" diye konuştu.

Galatasaray Medical Park Takım Menajeri Müge Erdem, babası vefat eden Sylvia Fowles'in cenaze töreni için dün ABD'ye gittiğini, bu nedenle final maçında olamayacağını bildirdi. Erdem, "Antalya'dan kupa ile ayrılmak istiyorum. 10'uncu kez yeni kupayı eklemek istiyorum" dedi.

Galatasaray Medical Park oyuncularından Şebnem Kimyacıoğlu da, turnuvadaki ilk maçtan itibaren çok hırslı olduklarını, aynı şekilde hareket edip, üstün takım olarak kupayı alacaklarına inandığını dile getirdi.

-Fenerbahçe-

Fenerbahçe Başantrenörü Roberto Iniguez, yarın herkesin beklediği bir finalin oynanacağını söyledi. Rakip takıma bakmak yerine kendi takımının performansına baktığını anlatan Iniguez, "Her iki takımın da iyi bir performans ortaya koyacağını düşünüyorum" dedi.

Finalde en iyi performanslarını göstermeleri gerekeceğine işaret eden Iniguez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Galatasaray gibi sürekli deplasman yolculukları yaparak maçlar oynuyoruz. Bir taraftan Türkiye ligi, Avrupa Ligi karşılaşmaları, şimdi de Türkiye Kupası karşılaşmaları. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ve ligde Galatasaray'ı mağlup ettikten sonra şimdi üçüncü kez mağlup etmek durumunda olacağız kupaya ulaşabilmek için. Bu hiç de kolay birşey değil. Çünkü Galatasaray son derece iyi oyunculardan oluşmuş bir takım. Benim de yakından tanıdığım ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum oyuncuları olan son derece iyi bir takım Galatasaray."

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın ise takımın durumunun iyi olduğunu, yarın Kepez Spor Salonu'ndan kupayla ayrılmak istediklerini kaydetti. Akın, takımda sakat oyuncu bulunmadığına söyledi.

Fenerbahçeli basketbolcu Esmeral Tunçluer, sözlerine Sylvia Fowles'e başsağlığı dileyerek başladı. Turnuvaya arka arkaya zorlu maçlar oynayarak geldiklerini anlatan Tunçluer, "Yarın da zorlu bir final karşılaşması olacak. Son bir 40 dakika. Bunun sonunda kupa sahibini bulacak. Bizim hedeflerimizden biri de kupayı almaktı. Umuyorum yarın herşey bizim lehimine gelişir ve buradan kupayla ayrılan taraf biz oluruz" diye konuştu.

Final karşılaşması yarın, saat 15.00'te Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda oynanacak.

Muhabir: Güç Gönel / Hatice Özdemir

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANTALYA

Kaynak: AA / Spor

Nevriye Yılmaz Galatasaray Fenerbahçe Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title