Haberler

İki Ressamdan Sergi Açılışı

Ressam Yaşar Kuliyev ve ressam Mutluhan Taş, Sanko Sanat Galerisi'nde sergi açtı.

Ressam Yaşar Kuliyev ve ressam Mutluhan Taş, Sanko Sanat Galerisi'nde sergi açtı.

Açılış törenine katılan Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, sanatçılar Kuliyev ve Taş'ın Gaziantep'te sergi açmalarından mutluluk duyduğunu belirterek, sanat hayatına yaptıkları katkı için teşekkür etti.

En önemi yerleşim merkezlerinden birisi haline gelen Gaziantep'in sosyo ekonomik durumunun çok iyi olduğunu, ancak sanatsal alanda gelişmeye ihtiyacı bulunduğunu ifade eden Kurban,

konuşmasında şunlara yer verdi:

"Birçok zenginliğimiz yerli yerinde, ama bunların arasında sanata yer veremezsek, onu geliştiremezsek bu varlıklar boş. Sanatla süslenmeli, sanatla taçlanmalı. Bunun için karınca kararınca sanatçılarımıza kendi gücümüz oranında omuz vermeliyiz, destek vermeliyiz. Gaziantep'te sanata destek olanların sayısı artmalı. Yoksa başka türlü gelişemeyiz. Sanatçı doğru düşünen, doğru davranan, doğru söyleyen ve bize doğruları öğreten 'şimal yıldızı' gibidir. Dolayısıyla Gaziantep'te yeni jenerasyonun da buralara gelmelerini, buraları doldurmalarını yürekten diliyorum."

"GAZİANTEP'TE SERGİ AÇMAKTAN MUTLULUK DUYDUM"

Sanatçı Mutluhan Taş da sergide tasavvufla ilgili 9 eserinin yer aldığını belirtirken, "Doktora araştırmamın konusu da İslam sanat felsefesi üzerine olduğu için bu sergide Hallac-ı Mansur ile ilgili seri yer alıyor" dedi.

Sanatçı Yaşar Kuliyev ise ikinci kişisel sergisini Gaziantep'te açmaktan mutluluk duyduğunu, 'Selçuklu' temalı bu sergisinde akrilik ve yağlıboya teknikleriyle yaptığı 11 eserinin bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Kurban, sanatçı Mutluhan Taş'a ve Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da sanatçı Yaşar Kuliyev'e, SANKO Park Alışveriş Merkezi yönetimi adına teşekkür plaketi sundu.

Açılışa, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM İşletme Müdürü Mehmet Kaplan ve sanatseverler katıldı.

SANATÇILAR

Azerbaycan Bakü doğumlu olan Yaşar Kuliyev,1992 yılında Azerbaycan Devlet Güzel Sanatlar Üniversitesi Dekoratif Tatbiki Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nden mezun oldu. 2000 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne öğretim görevlisi olarak atanan sanatçı, halen aynı üniversitede görev yapıyor.

Bodrum'da kişisel sergi açan Yaşar Kuliyev, Konya, İzmir ve Kayseri'de çok sayıda karma resim ve sanat etkinliklerinde yer aldı.

Ressam Mutluhan Taş, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü'nü bitirdi, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Anabilim Dalı Resim Eğitimi Bilim Dalı'nda yüksek lisans ve doktora yaptı. Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak çalışan Mutluhan Taş,

2006 yılında aynı üniversitede Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'ne Öğretim Görevlisi olarak atandı. Yrd. Doç. Dr. Taş, 2010 yılından beri Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor. Konya, Adana ve Mersin'de kişisel resim ve heykel sergileri açan sanatçı Taş'ın, Fransa ve Azerbaycan'da da kişisel sergileri bulunuyor.

Sanko Park Alışveriş Merkezi 3'üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi'nde açılan sergi, 30 Kasım'a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Azerbaycan Gaziantep Sanko Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title