Haberler

İki Mahalleye 4.5 Milyonluk Yatırım

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgut Özal ve Özalper Mahallesi’nde maliyeti 4 milyon 522 bin TL olan 18 bin 50 metrelik içme suyu Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) ve bin 50 adet abone bağlantı çalışmalarına devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgut Özal ve Özalper Mahallesi'nde maliyeti 4 milyon 522 bin TL olan 18 bin 50 metrelik içme suyu Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) ve bin 50 adet abone bağlantı çalışmalarına devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan ve MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ile birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Malatya'nın suyunun kontrol edilebilir, denetlenebilir ve ölçülebilir bir hale geleceğini söyledi. Çakır, çalışmalar esnasında zaman zaman su kesintilerinin yaşandığını, ancak çalışmaların bitmesiyle birlikte ileriki dönemlerde sıkıntıların tamamen ortadan kalkacağını açıklayarak, "MASKİ, Kaptaj'dan çıkan suyu Malatya geneline sağlıklı bir şekilde ulaştırmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede sularımız denetlenebilir ve kontrol edilebilir bir hale gelmiş olacak. Şehrimiz 83 alt bölgeye ayrıldı. Şu anda 9 bölgede çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar ciddi maliyet getiren çalışmalar. Toplam da 300-400 milyonluk bir yatırım gerektiriyor. Her bir Ölçülebilir Alt Bölgenin yaklaşık maliyeti 3 milyon TL'nin üzerinde oluyor. Şu an 20 milyonluk yatırım merkezde devam ediyor,Turgut Özal ve Özalper Mahallesi'nde çalışıyoruz. Çalışmalar esnasında suların kesilmesi kaçınılmaz oluyor. Daha önce dağınık, kontrolü imkansız olan, kaçakların denetlenemediği, tespit edilemediği, su basınçlarının her bölgeye göre farklılık arz ettiği bir durum vardı. Şimdi daha sağlıklı, denetlenebilir bir sisteme geçiyoruz. Çalışmalar tamamlandıktan sonra zaman zaman yaz aylarında yaşadığımız sıkıntılar ortadan kalkmış olacak" diye konuştu.

Çakır, daha sonra işçilere baklava ikram etti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çakır Turgut Özal Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title