Haberler

    İki Maçta da Yenerse Çifte Kupa Alacak

    BUNDESLIGA'da 2018-2019 sezonunun bitimine iki hafta kaldı.

    BUNDESLIGA'da 2018-2019 sezonunun bitimine iki hafta kaldı. 33. hafta maçları biri hariç cumartesi oynayacak. Avrupa Ligi maçı nedeniyle Frankfurt, Mainz ile pazar günü saat 18.00'de karşı karşıya geliyor. Diğer maçların tümü cumartesi saat 15.30'da başlayacak. Ligde 74 puanla lider Bayern Münih lig üçüncüsü RB Leipzig'e konuk oluyor. En yakın takipçisi Dortmund'un dört puan önünde olan B. Münih, bu maçı kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek.

    Dortmund'un berabere kalması veya yenilmesi durumunda da Bayern Münih yine şampiyon. Bayern Münih bu ay içinde RB Leipzig ile iki kez karşı karşıya geliyor. Lig maçından sonra Alman Futbol Federasyonu (DFB) Kupası finalinde iki takım mücadele edecek. Bayern Münih iki maçta da galip gelirse iki önemli kupayı müzesine taşıyacak. Kupa finali Berlin'de 25 Mayıs cumartesi günü oynanacak.

    DORTMUND SAHASINDA

    Lig ikincisi Dortmund sahasında sezonun son maçını Düsseldorf ile oynayacak. Şampiyonluk için umudu çok azalan sarı-siyahlılar, galip gelip Bayern Münih'in puan kaybetmesini bekleyecek. Haftanın bir diğer önemli maçı ise Nürnberg ile M'gladbach arasında oynanacak.

    Nürnberg ligde kalma umudunu sürdürebilmek için sahaya çıkarken, M'gladbach ise Şampiyonlar Ligi'ne kalma savaşı veriyor. Pazar günü ise Hessen Derbisi'nde Frankfurt Mainz'ı ağırlıyor. Mainz için derbi olmanın dışında karşılaşmanın bir önemi bulunmuyor. Frankfurt ise galip gelip Şampiyonlar Ligi'ne kalma mücadelesi son haftaya kadar taşıma hesapları yapıyor.

    Haftanın programı şöyle:

    CUMARTESİ (15.30)

    RB Leipzig – Bayern Münih

    Dortmund – Düsseldorf

    Nürnberg – M'gladbach

    Hannover – Freiburg Stuttgart – Wolfsburg

    Leverkusen – Schalke Augsburg – Hertha

    PAZAR (18.00)

    Frankfurt – Mainz

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title