Haberler

İki Köy Arasındaki Arazi Anlaşmazlığını İçişleri Bakanlığı Çözecek

Sakarya'nın Karadavutlar köyü ile Kocaeli'nin Yenice köyü arasında yaşanan arazi anlaşmazlığını İçişleri Bakanlığı çözecek.

Adapazarı merkeze bağlı Karadavutlar köyü ile İzmit'in Akmeşe beldesi Yenice köyü arasında yıllardır süren sınır belirleme çalışmaları anlaşmazlıkla sonuçlandı. Sakarya ve Kocaeli illerini birbirine bağlayan noktada bulunan Karadavutlar ve Yenice köyleri arasında il ve köy hududunu belirlemek için Sakarya ve Kocaeli İl İdare Kurulu üyeleri bölgeye gitti. Sakarya Vali Yardımcısı Mustafa Guni başkanlığında Sakarya İl İdare Kurulu üyeleri ile Kocaeli Vali Yardımcısı Celalattin Özdal başkanlığındaki Kocaeli

İl İdare Kurulu üyeleri arazide incelemelerde bulundu. Kurul üyeleri Karadavutlar Köyü Muhtarı Esat Güçlü ve Yenice Köyü Muhtarı Fuat Aygün'ü dinleyerek anlaşma yolu aradı.

Saatler süren sınır belirleme çalışmaları sonucu muhtarlar arasında anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine Sakarya ve Kocaeli İl İdare Kurulu üyeleri anlaşmazlık zaptı tuttu. Zabıt İçişleri Bakanlığı'na gönderilerek, bakanlık tarafından sınır resen belirlenecek.

Vali Yardımcısı Guni, Karadavutlar köyü ile Yenice köyü arasında yapılan sınır belirleme çalışmalarının anlaşmazlıkla sonuçlandığını ifade ederek, "İki köy muhtarı anlaşamadı. Biz de zabıt tuttuk. Bunu yasa gereği İçişleri Bakanlığı'na göndereceğiz. İçişleri Bakanlığı resen belirleyecek" dedi.

Karadavutlar Köyü Muhtarı Güçlü, 1992 yılında Kocaeli ilinden ayrılarak Sakarya iline bağlandıklarına belirterek, "1992 yılından beri köy ve il hudutları belirlenmedi. Bunun belirlenmesi için valiliklere başvurduk. Ancak orman arazisi nedeniyle anlaşamadık. Bize 300 metre uzaklıktaki orman arazisini vermek istemiyoruz. Sınırları İçişleri Bakanlığı belirleyecek" diye konuştu.

Yenice Köyü Muhtarı Aygün ise, orman arazisini Karadavutlar köyüne bırakmayacaklarını kaydetti.

(İÇ-AK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title