Haberler

İki Kalas Bir Heves'in Galasına Yoğun İlgi...

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun Yeni Oyunlarından "İki Kalas Bir Heves"in Galası Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda Gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu'nun da İzlediği Oyunun Galasına Tiyatroseverler Yoğun İlgi Gösterdi. Oyun Büyük Beğeni Topladı. Akm Fuayesi'nde Abt'nin Bugüne Kadar Sahnelediği Oyunların Afişleri de Sergilend...

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun yeni oyunlarından "İki Kalas Bir Heves"in galası Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu'nun da izlediği oyunun galasına tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Oyun büyük beğeni topladı. AKM Fuayesi'nde ABT'nin bugüne kadar sahnelediği oyunların afişleri de sergilendi. Erhan Gökgücü' nün yazıp, Abdullah Sürekli'nin yönettiği "İki Kalas Bir Heves", cami avlusunda bıçakçılık yapan Abdi Efendinin temaşacılığa nasıl soyunduğunun ve tiyatro tarihimizdeki ünlü tuluatcı komik-i şehir Abdürrezzak Efendi oluşunun hikayesini anlatıyor. İstibdad döneminde Abdi'nin ve tiyatrosunun karşısına çıkan sansürler, kısıtlamalar, yasaklar meşrutiyetin ilanından sonra da gerçekte son bulmamış yalnızca şekil değiştirmiştir. Bu hikayeden yola çıkarak yasaklar-özgürlük çatışmasını işleyen oyun geleneksel halk tiyatrosu yapısında işlenmiştir.

Mehtap İş ve Erdal Gürcan'ın asistanlığını üstlendiği oyunun dekor tasarımını Cenap Aydınoğlu, kostüm tasarımını Gizem Kadirler, ışık tasarımını Özgür Dokuyucu, müziklerini ise İhsan Kılavuz yapıyor. İki Kalas Bir Heves'de, Abdullah Sürekli, Cenap Aydınoğlu, Hasibe Özgür, Safinaz Özgür, Gökhan Avkıran, Erdal Gürcan, Seyfi Satmaz, Recep Kamiloğlu, Mete Orhan, Özlem Davutoğlu, Durmuş Ali Emre ve Metin Çelik rol alıyor.

(ŞT-AT-Y)

20.01.2007 14:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title