Haberler

İki Dakikayla Hayatım Değişti

Güncelleme:

İstanbul Kabataş'ta 1 Ağustos tarihinde meydana gelen kazada otobüsün çarptığı taksinin altında kalan ve bacağı kesilen 19 yaşındaki Kübra Dere'nin tedavisine Şişli Hamidiye Etfal eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediliyor. Ailesinin bir an olsun yalnız bırakmadığı talihsiz genç kız, yaşadığı şokun etkilerini üzerinden atmaya çalışıyor. Geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen ameliyatın ardından yaraları iyileşmeye başlayan Dere'nin hafta sonuna kadar hastaneden taburcu edilmesi bekleniyor. İstanbul Üniversitesi Muhasebe Bölümü İkinci Sınıf öğrencisi olan genç Kübra'yı tedavi gördüğü hastane odasında ziyaret ederek, yaşadığı dehşet anlarını dinledik.

'Taksi altında öleceğimi sandım'

İçinde bulunduğu durumu yavaş yavaş kabullenmeye başladığını dile getiren Dere, devlet büyüklerinden protez bacak ve fizik tedavi imkânlarının sağlanmasını istiyor. Dere, kaza anını ise şöyle anlattı:

"Her şey saniyeler içerisinde olup bitti. Adalar'a gitmek için iskeleye doğru yürüyorduk. Taksiyi hatırlamıyorum bile. Sadece otobüsün hızla üzerimize geldiğini gördüm. Ne yaptığımı bilmiyorum. Sonra bir an kendimi yerde sürüklenirken buldum. Sürüklenme anlarında acı hissetmedim. Durduğumuzda ise her şey korkunçtu. İnsanların bağırışları duyuluyordu. Altımda kalan kadın hareket etmememi söyledi. Hatta 'Kıpırdama beynin patlar' şeklinde sözler duydum. Taksinin altında öleceğimi sandım. İnsanlar yüzlerce kiloluk aracı kaldırdıklarında bacağımdaki tarifsiz acıyı hissetim. Elimi attığımda bacağımın koptuğunu anladım."

'Hayatta olmam bir mucize'

Hastaneye ulaştığında bilincinin hâlâ açık olduğunu belirten Dere, "Bir hafta boyunca dikilen bacağın kaynamasını bekledik ama olmadı. İkinci operasyonla dikilen bacağımı kestiler. Bu duruma alışmaya, daha doğrusu kabullenmeye çalışıyorum. Hayat devam ediyor. Belki 2 dakika önce kaza yerinden geçmiş olsam, bunları yaşamayacaktım" dedi. Kaza görüntülerini hastane odasında defalarca izlediğini dile getiren Dere, her izlediğinde kazanın sanki başkasının başına gelmiş gibi hissettiğini belirtti.

Dere, sorumluların yargı önünde hesap vermesini istiyor: "Tek isteğim yeniden yürüyebilmek. Okul dönemine kadar protez bacakla yürüyeceğim söylendi. Kıl payı ölümden döndüm. Şu an hayatta olmam bir mucize. Yaşadığım için mutluyum. Bir yanımsa acıyor, çünkü bacağımı kaybettim. Bana bu acıyı yaşatanların ve tüm sorumluların yargılanmasını istiyorum. Adalet önünde hakkımı arayacağım. Annem, babam ve kardeşlerim de çok üzülüyor. Ameliyatın ardından ailece birbirimize sarılıp gözyaşı döktük. Onların üzüntüden hasta olmalarından korkuyorum."(Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Üniversitesi Hamidiye Kabataş Şişli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title