Haberler

İki çocuk annesi aromatik bitki üretimi için okullu oldu

Ayvalık ilçesinde, 2 çocuk annesi Şule Saray, tıbbi aromatik bitki üretimi için okula başladı.

Ayvalık ilçesinde, 2 çocuk annesi Şule Saray, tıbbi aromatik bitki üretimi için okula başladı. Ayvalık'ta zeytinyağı üretimi yaptığını anlatan Saray, tıbbı aromatik bitki üretimine başlayacağını söyledi.

Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezinin(Baçem) ilk kursiyerlerinden olan Şule Saray, tıbbi aromatik bitki üretimine merak sarınca okullu oldu. Maksadının tıbbı aromatik ve endemik bitkileri değerlendirmek olduğunu anlatan Saray, "Ayvalıkta zeytin işi yapıyorum. Zeytinciliği iyice öğrenmek için Üniversite sınavlarına girerek Edremit Zeytincilik Yüksekokuluna girdim. Bu arada Baçem de tıbbi ve aromatik bitkiler kurslarına katıldım. Tıbbi ve aromatik bitkiler üretmek istiyorum. Bunun içinde Altınoluk Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümüne kayıt yaptırdım. Her iki okulda da ikinci sınıfa geçtim. Ayvalıkta tıbbı ve aromatik bitkileri üretmek istiyorum. Dünya bu bitkileri biliyor ve üretiyor. Biz ise yeni yeni öğreniyoruz. Ben de bu bitkileri üretmek istiyorum. Bunun için Baçem de kursları katıldım. Üretmeyi seviyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ayvalık Saray Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title